2011. augusztus 17., szerda

Kémek a sasfészekben? Vásárlás: Motorola Defy+, Defy Plus - vízálló, erősebb és gyorsabb, mint az előd

Bejelentésre került a Motorola vízálló telefonjának új verziója, a Defy+ vagy Defy Plus. Igazság szerint azt gondolom, hogy a Motorola igyekszik túladni a korábbi rendelésekkel már lekötött alkatrészein (pl. ház, proc.). A héten bejelentett Google általi felvásárlás ennek nyilván jót is tesz majd, ám ehhez még kell az is, hogy a hatóságok mindenhol jóváhagyják mindazt, amiben a vállalatok menedzsmentje már megállapodott. A formaságnak nem nevezhető döntés megszületése előtt azért talán máris jót tesz a Motorola brandnek a híranyag, talán sokkal inkább odafigyel mostantól mindenki a gyártóra. Így a "gyorsabban, szebben és magasabbra" ugró Motorola Defy+ sikeresebb lehet, mint az elődje. És persze vegyük észre, hogy egyből  remek versenytársa lett a Samsung Xcovernek.

A Defy plus multinetwork-készülék, ami a magyar vásárlót nem hozza tűzbe, azaz CDMA hálózatokkal is boldogul, magasabbra került a processzor órajele, ennek megfelelően 1700 mAh-s akkumulátorra cserélték a korábbit (1540), tehát kb ugyanaz az üzemidő várható, mint az elődjétől. Az Android verzió nyilvánvalóan frissül, Android 2.3-mal kerül majd forgalomba a Defy utódja. Méreteit tekintve a készülék nem változott, így a korábban már megjelent tartozékok mindegyike együttműködik majd a DefyPlus-szal is (pl. tokok, autós tartó, állványok). A korábban a Motorola által erőltetett egyedi kezelőfelület, a Motoblur sem kerül említésre már a specifikációk között. Érthető, hiszen a Google általi felvásárlás nyilván azt is jelenti, hogy a Motorola az alap Android jellegzetességeket hordozza majd, ez várhatóan a jövőbeli frissítések lehetőségét is hozza majd.

Továbbra is relatív kevés a vízálló, IP67 specifikációkkal rendelkező, azaz akár ipari, külterületi, terepi  felhasználókat is célzó készülék, tehát aki ilyen specialitásokkal keres Androidos modellt, az a Samsung Xcover mellett nem talál még nagy kínálatra. Hogy az Xcover, vagy a Defy+ érdekesebb-e, azt pedig már inkább a felhasználás jellege fogja eldönteni (pl. a kijelzők kültéri láthatósága, a Samsung kezelőfelület hozzáadottt értéke, és design és az érzet).

Főbb jellemzői:
  • Android 2.3 
  • 1 GHz processzor 
  • 3,7" kijelző; 480×854
  • 512 MB RAM, microSDHC bővíthetőség
  • 1700 mAh akkumulátor
  • HSPA, WiFi, BT, GPS, FM-rádió
  • 3,5 mm jack, micro USB 
  • 5 Mpix kamera
  • 118 gramm, 107 x 59 x 13.4 mm
VÉLEMÉNY:
Fricska vagy sem, de a Defy bejelentése meglepően közel van a Samsung Xcover hasonló IP67-es védelemmel ellátott modell-bejelentéséhez. Ha rosszindulatú akarnék lenni, azt gondolnám, hogy a Motorolának valaki súgott, miszerint egy másik elvtárs már "úszik odabent". Nem nagy újítás ugyan a Defy+, de arra éppen elegendő lehet, hogy a "vérfrissített" modellből kicsi többet adjanak el, mint ahogy fogyna az amúgy már az megszokott életciklus végén járó eredeti Defy. A héten az összes nagyobb Android partner összességében pozitívan nyilatkozott a Google-Motorola akvizícióról (szerencsétlenek mit mondhatának mást?), ám ez a példa is mutatja, hogy talán nem mindig lesz egyszerű majd az üzleti titkok őrzése, ha amúgy a Google tulajdonában van egy jónevű versenytárs is. Ezért is gondolom, hogy a Google valamilyen módon kivonja majd a Motorolát a versenyző gyártók közül, prototípus-gyártót vagy egyedi modelleket, esetleg más értékesítési modelleket kínál majd, hogy ne zavarja a köröket. Így volna bizonyosan elkerülhető, hogy a nagyobb Android alkalmazóknak érdekükben álljon segíteni a Google innovációt és fel se merülhessen, hogy "kémek vannak a sasfészekben".
Forráshttp://www.motorola.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése