2011. augusztus 29., hétfő

Samsung ChatON - Multiplatform Samsung üzenetküldő

18:19 Frissítés - a hivatalos Samsung bejelentés is megtörtént:

A Samsung bemutatja ChatON nevű mobilkommunikációs szolgáltatását
Az új, ingyenes Samsung ChatON szolgáltatás lehetővé teszi a tartalmak megosztását a különféle mobileszközök között


Budapest, 2011. augusztus 29. – A Samsung Electronics, a világ egyik vezető okostelefon gyártója bemutatta saját fejlesztésű, ChatON névre keresztelt csevegőprogramját. A ChatON alkalmazás letölthető lesz a Samsung mellett más márkájú okostelefonokra és a legfontosabb mobil platformokra is.


Az új azonnali üzenetküldő alkalmazás segítségével a felhasználók szöveges üzenetet, képeket, videókat és akár kézzel írt szövegeket is továbbíthatnak ismerőseiknek. Az alkalmazás lehetővé teszi a csoportos csevegést is, a webes klienssel pedig még könnyebbé válik a tartalmak és beszélgetések megosztása a telefon és a számítógép között.


„A ChatON szolgáltatással a célunk, hogy megkönnyítsük és egyúttal, újraértelmezzük, illetve minél több felhasználó számára elérhetővé tegyük az okostelefonos kommunikációt. Az alkalmazással a felhasználók okostelefon márkától és platformtól függetlenül, nemcsak okostelefonos, hanem hagyományos mobillal rendelkező ismerőseikkel is megoszthatnak tartalmakat szerte a világban, ráadásul olyan formátumban, amilyenben csak szeretnék” – mondta Ho Soo Lee, a Samsung Electronics Médiamegoldások Központjának elnöke.


A ChatON, amely több mint 120 országban és 62 nyelven érhető el, két különböző verzióban létezik. Az első szint az ún. „feature”, azaz hagyományos telefonok számára érhető el, ahol a fő hangsúly a könnyű használaton, a szövegek, képek, naptárbejegyzések, kapcsolatok és pillanatnyi élmények minél egyszerűbb megosztásán van.


Az okostelefon-használók ezeken az alapvető funkciókon túl további lehetőségeket is élvezhetnek. Az Interaction Rank (interakciós rangsor) segítségével pontosan láthatják, hogy egyes barátaikkal milyen gyakran lépnek kapcsolatba, és bejegyzéseket írhatnak a ChatON profiloldalukra. A felhasználók emellett ún. „multimédiás” üzeneteket is küldhetnek, amelyekben saját tartalmakat hozhatnak létre a kézzel írt szövegek, hangjegyzetek és háttérképek szabad ötvözésével. A beszélgetési ablakokban található fotók és videók pedig egy tartalommegosztás céljából automatikusan létrehozott helyen, a Trunk-ban gyülekeznek.


Az egész világon elérhető, teljes mértékben ingyenes ChatON-ban a felhasználók csatlakozhatnak online közösségekhez, illetve akár létre is hozhatnak ilyeneket, így mobileszközükön keresztül folyamatosan tarthatják a kapcsolatot barátaikkal és ismerőseikkel. A Samsung ChatON fokozatosan lesz elérhető az összes jelentősebb okostelefonon, táblagépen, notebookon és Samsung „feature” telefonon, beleértve az IFA szakkiállításon újonnan bemutatott termékeket is.
A héten számos izgalmas Samsung esemény és bejelentés érkezik majd, hiszen az IFA2011 rendezvényen a gyártó több Tablet és okostelefon bejelentése várható. Végre hivatalosan is megismerhetjük majd a részletes és pontos specifikációkat is, de nem csak hardveresen "erősít" majd a gyártó. A Reuters információi szerint a Samsung is elindítja saját csoportos üzenetküldő alkalmazását, melyet minden Samsung telefonon és Tableten elérhetővé tesz majd a jövőben. Bada és Android rendszereken bizonyosan érkezik majd, a Windows Phone7 a forrásban nem került emélítésre, de gondolom elméleti akadálya nincs, gyakorlati lehet, hiszen az live messenger talán épp piacvezető e szolgáltatások között.
A ChatON érdekesssége, hogy a hagyományos chat-alkalmazásoktól eltérően képeket és még kézírást is képes lesz továbbítani, így a gyártó az iPhone és a RIM mellé lép, készüléktulajdonosainak külön, a mobilszolgáltatói SMS-től vagy MMS-től független és ingyenes csatornát is kínál majd (kvázi ingyenes, hiszen adatcsomag-igénye nyilván lesz). Az ingyenesség fájjon a szolgáltatóknak, a hír viszont  igen érdekes adatvédelmi szempontból is. A londoni zavargások kapcsán is előtérbe került a készülékeken futó kommunikációs alkalmazások szerepe, konkrétan a BlacBerry Messenger szolgáltatásán szerveződtek események, azt ugyanis rendőri/titkosszolgálati módszerekkel sem egyszerű monitorozni. Ha a Samsung alkalmazása hasonló lesz, akkor bizonyos helyeken újabb szoftverrel/gyártóval kell majd a helyi hatóságoknak vívnia.

Forráshttp://www.reuters.com


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése