2011. augusztus 1., hétfő

Számok: HTC, Motorola, LG, Samsung

HTC:
A HTC értékesítései jól alakultak, 607 millió USD-s nyereséggel zárta a második negyedévet. 12,1 millió okostelefont és Tabletet értékesített a gyártó. A következő negyedévből is lát már a HTC számokat, becslései szerint 13,5 millió készülék eladása várható ebben a negyedévben. (A HTC számára nagyon fontos, hogy az Apple-féle szabadalmi csatározások ellenére is stabil gyártónak tűnjön, ezt úgy tűnik, a számok megalapozzák)

Samsung:
A Samsung titokzatoskodik. Bevétel-emelkedésről számolt be, de pontos tablet és okostelefon-adatokat ezúttal nem publikált. 13,7%-os profitot jelentett az okostelefonoknál, így ezzel elégedett lehet, annak ellenére, hogy a gyártó összességében negatívan teljesített.


Motorola Mobility:
A "piros" motorola második negyedévének eladásai 28%-kal magasabbak, mint a megelőzőben, 3,3 milliárd USD értékben adtak el Motorola mobilokat. Összesen 11 millió mobilt, benne 4,4 millió okostelefont értékesített a MMI, 440 000 Tablet is a vásárlókhoz került. A cég ismét veszteséges, 56 millió USD-ről számolt be.

LG:
Az LG összességében nyereséges, ám a Mobil és okostelefonos divízió értékesítései -a növekedés ellenére- veszteséget termelnek a kettes számú koreai okostelefon-gyártónak. Összesen 11,6%-os értékesítésnövekedésről számolt be, de 50 millió USD körüli veszteséget jelentett a gyártó. Pontos volumeneket nem jelentett be, így az okostelefonos számok nem ismertek.

Források: HTC-http://www.digitimes.com, Samsung-http://www.bgr.com, MMI-http://www.engadget.com, LG-http://www.lgnewsroom.com


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése