2011. augusztus 18., csütörtök

Tisztelt Bíróság! Íme néhány fénykép (iPAD2 vs Tab 10.1)

Néhány napja minden blog és szakportál kiemelt helyen foglalkozik az Apple-Samsung szabadalmi viaskodás egy újabb állomásával, miszerint a düsseldorfi bíróság EU-szerte (kivéve Hollandia, ahol hasonló ügy van folyamatban) betiltotta a Galaxy Tab 10.1 modellek forgalmazását. Tegnapra már szelídült a helyzet, állítólag csak Németországra érvényes a tiltás és állítólag az Apple a peranyagban szándékosan torzított arányokkal mutatta be a TAB 10.1-t. Az, hogy trükkel-e vagy a nélkül vette-e rá a bíróságot az Apple erre a lépésre, most talán még nem is olyan fontos. De azért biztos, ami biztos, mi is csatolunk néhány  fényképet.

Véleményünket korábban már megírtuk, a Samsung jobban is "bevédhette volna magát", az Apple pedig nyilván minden eszközzel igyekszik fékezni a versenytársakat, így nem meglepő, hogy ha teheti, akár egy féltéglára is rásüti a design-lopás vádját. Szimpatikus vagy sem, megáll-e a fogyasztók előtt, vagy eleve nevetségessé teszi magát? Ezt mindenki döntse el maga, no és persze a bíróság is nyilatkozik majd ismét valamit. Szerencsés esetben ez egyezik majd a többség véleményével. Augusztus 25-én lesz a történet újabb állomása, úgy tűnik, hogy az első sokkoló híren túl a Tab 10.1 értékesítéseket nem érintette nagyon a történet, hiszen csak néhány európai webáruház változtatott a Samsungos Tablet-kínálatán. 

2 megjegyzés:

  1. Én láttam a képeket (egy másik weboldalon). Az Apple féle tab durván photoshoppolt (oldalarány, kiretusált Samsung embléma, stb.) Szóval az Apple bizonyítékot hamísitott. Itt a blogban viszont a flash helyén semmi nem látható, semelyik böngészóvel sem (4-et teszteltem, legfrissebb 10.3-as flash van a gépemen)

    VálaszTörlés
  2. köszönöm a hibajelentést, javítva (remélem)

    VálaszTörlés