2011. szeptember 20., kedd

store.apple.com/hu - Üdvözlünk Magyarország!

Elindult az Apple hivatalos magyar nyelvű webáruháza a store.apple.com/hu címen. Az egyik jelentős hazai viszonteladói blog értékelése szerint a hazai értékesítők forgalmára átmenetileg lehet hatása az Apple új boltjának, de az árak hamarosan egységesülhetnek. Jelenleg olcsóbb ugyan az Apple boltja, mint a hazai hivatalos márkakereskedők árcédulái, de nyilván a webáruház elindításáért felelős szervezeti egységek még nem sokat hallottak erről a furcsa országról a világverő ÁFA-kulcsaival és el-elszálló árfolyamaival. Handrás szerint ez nem tart majd sokáig, hamarosan változik a helyzet és -a világban megszokottakhoz hasonlóan- a hivatalos Apple csatorna nem fogja majd letöri a partnerárakat.

Legfontosabb érdekesség, hogy a hivatalos csatornát reprezentáló oldal kártyafüggetlen telefont is értékesít, így a szolgáltatói kártyás/szerződéses kínálat mellett végre lesz igazi, nem tört, valóban független és hivatalos irányár is, így csak gyanús lesz már végre valakinek, hogy a kétcsillagos "különbözeti áfa" fogalmát a világ egyik legértékesebb vállalata sem alkalmazza oldalain, ahogy a "kipróbálási garancia" fogalmával sem operál!

Az oldalt alaposabban megnézve, a vásárlási feltételek jól áttekinthetők, a legtöbb kérdésre megtalálja mindenki a választ. Kiszálítással dolgozik a webáruház, a magyar felületen feladott rendeléseket a hatályos hazai ÁFA-kulccsal és csak Magyarország területén belül szállítja házhoz a gyártó (más országba kért csomaghoz át kell lépni az adott ország store-jába), a számlát utólag kapja meg a vásárló. Postai vagy futárszolgálatos rendelés is választható. A postai csomagok nem nyomkövetettek, kiszámíthatatlanabb az érkezésük, így aki biztosra akar menni, annak érdemes a valamivel drágább, de követhető szolgáltatókkal dolgoznia.

Forráshttp://handras.hu/?p=5044http://store.apple.com/hu/


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése