2011. szeptember 16., péntek

Tovább Gyengült a RIM, Hamarosan megéri Playbookot vásárolni, mert esik az ár

A RIM eredményei a vártnál is gyengébben alakultak, akár a BlacBerry okostelefonokat, akár a QNX Playbookokat tekintjük. Okostelefonból 11-12,5 milliós várakozás ellenére "csak" 10,6 milliót sikerült eladni, a Playbookok eladásai pedig a 200 000-es darabszámnot sem lépték túl. 

Úgy tűnik, hogy a gyártó megújulása elhúzódik, ami előrelépést jelenthetne, az a régóta várt Android-kompatibilitás. A QNX alapú Tablet és a jövőben megjelenő QNX-alapú Blackberry okostelefonok 100% Android kompatibilitása esetén ugyanis hatalmas előnyt jelenthetnének az üzleti alkalmazóknak, hiszen műszakilag jók, az anyaghasználat mindig megbízhatóságot sugárzott. Gyakorlatilag ismét sokcélú készülékké változhatna a teljes termékkínálat, megőrizve a klasszikus BB szolgáltatásokat, amit világszerte elérhetne a piac.

Az áresés már el is kezdődött, a RIM -úgy tűnik belátta- nem értékesít tovább iPAD áron Playbookokat, a legolcsóbb 16 GB-s verziónak már egészen elfogadható árképzését látjuk a fenti képernyőmentésen, melyet  a BGR a Rogers kanadai oldalairól készített (az árak is CAD, azaz kanadai dollárban értendők). Akinek volt már szerencséje kézbe is venni egy ilyen készüléket, az tudja hogy a RIM-re jelemző minőség, a remek kijelző, a valódi multitasking operációs rendszer és a beépített alkalmazások eleve remek otthoni, vagy utazási kiegészítővé teszik a készüléket, így kedvező áron a HP TouchPad-hoz hasonlatos megállapításokat tehetjük. Olcsón jó alap lehet bármire. A HP-val szemben a PB előnye még az is, hogy a RIM nyilván nem áll majd le a fejlesztésekkel, az Android-futtató megjelenésével felértékelődhet ez a készülék is.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése