2011. október 29., szombat

Acer Allegro - Windows Phone 7.5, 3,6 hüvelyk WVGA, uncsi


A Microsoft szigorú előírásai miatt talán nem az Acert kéne elővenni, de az Acer Allegro néven bejelentett okostelefontól nem kezd el hevesebben verni a szív. Ha a műszaki tartalmat kívánjuk analizálni, akkor az Acer Allegro még mindig a klasszikus Microsoft előírást hozza. Kb. 300 EUR körüli induló áron várható egy WVGA kijelzős készülék, az alábbi főbb ismérvekkel:
  • Windows Phone 7.5 (magyar menü elérhető)
  • 3,6" kapacitív kijelző
  • MSM8255, 1GHZ processzor
  • 8 GB háttértér, microSDHC
  • HSPA, BT, WiFi, AGPS
  • 5 Mpix kamera, AF
  • microUSB, 3,5 mm jack
  • Szenzorok: gyorsulás, közelítés, fény
  • 11,6x5,9x13mm
  • 1300 mAh aku
Ha álmomból keltenének fel, már akkor is felsorolnám, hogy min/max. milyen hardverrel jön egy-egy WP7.5-ös készülék, legfeljebb a kijelző és így a gép méretét nem találom telibe, de a felbontást már igen :). Erre a hajóra sokan szállnak és szálltak fel, 2 napja a Nokia Lumia két modellje talán azzal színesítette a képet, hogy színesített okostelefonokat hozott, no meg egyből roppant drága fej és fülhallgatókat is iparkodik eladni.

Vélemény: A jelenlegi nagyon homogén Windows Phone 7.5 kínálatból nem egyszerű kitűnnie egyik gyártónak sem. Kiútként felmerülhet a Windows Phone 7.5 "egyedivé" varázsolása. Ahogy pl. a HTC  vagy a Samsung igyekszik saját GUI-t hozni Androidon, úgy pl az MS-Nokia elindul, vagy a HTC engedélyt kap arra, hogy ne csak a zseblámpát adhassa alapcsempeként :p. Marad még a Nokia jelenlegi útja, azaz a telefonok és kiegészítőinek "csicsázása". Esetleg olyan online szolgáltatásokat és tartalmakat csatornáz be az MS-felhő felett, hogy attól még jobb legyen a fogyasztónak (pl. OnLive - tudom, ez szembemegy az xbox-al) .

Ám számomra még ezekkel együtt is kérdéses, hogy pusztán a vaskereskedő ezen eszköztára elegendő-e ahhoz, hogy rajongani lehessen pl. ugyanazért a hardverért, mint más gyártónál? Mert más a logó? Nyilván Android vonalon is kicsit hasonló a helyzet, de ott azért már látványosabbak a különbségek, nagyobb  mozgástere van a gyártónak. Nem kell pl. egy 4,7 hüvelykes kijelzőn is WVGA felbontást kínálni, lehet magasabb.

Windows Phone vonalon ezért talán erősebb döntési szempont lehet az ÁR. De ha ez így van, akkor akár már rövid távon is Widows Phone áresésre számíthatunk, ha egyéb téren nem és rövid távon nem változik a Windows Phone. Márpedig nem változik, hiszen a WP7.5 még csak most jött ki. Azaz az árverseny beindulhat és ez ismét csak egy szintig jó, hiszen ha a gyártó nem keres eleget, egyebekből vesz el (pl. support, minőség). Ezért fontos kérdés, hogy pl. az Acer egy Nokiával, Samsunggal, HTC-vel, ZTE-vel szemben alkalmasabb-e tömegtermelésre és amúgy hatalmas volumenű eladásokra? Vagy inkább  csak az "ilyet is tudok csinálni"-attitűd motiválta az Allegro bejelentését és még bizony az ACER PC-s üzletága finanszírozza a  fejlesztést? Nekem az utóbbi tűnik életszerűbbnek.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése