2011. október 19., szerda

Galaxy Nexus néven bejelentésre került a következő Google-telefon


Ma hajnalban bejelentésre került a következő Google-telefon, mely szokás szerint egyben az első Ice Cream Sandwich (Android 4.0) operációs rendszerrel érkező okostelefon lesz. A korábbi tippeknek megfelelően alakult a specifikáció, így nagy akkumulátor, dual-core processzor és hatalmas 4,65 hüvelkyes kijelző kerül a telefonba. 

Egyúttal az első olyan kijelző, mely natív 720HD megjelenítésre is alkalmas, 1280x720 pixeles felbontásának köszönhetően minden webes tartalmat kiválóan jelenít majd meg a beépített böngésző, valódi asztali böngészés élményét garantálja a telefon.

Az Ice Cream Sandwich minden újdonságát nem is lehet felsorolni, a fotnosabb újdonságok közé tartozik majd a FaceUnlock funkció, melynek segítségével fényképével védheti adatait, csak Ön férhet a készülékhez, ha akarja. Nincs már többé már szükség a telefon gombjaira sem, minden funkció elérhető érintésvezérléssel, ujjmozdulatokkal.


Megújult a kontakt-menedzsment, az Android értesítések és rendszerüzenetek is új, intuitív felületet kaptak, a Google Music is integrált alkalmazásként jelenik majd meg, így a 'felhőbe' feltöltött zenéi mindig elkísérik, mindig rendelkezésére állnak (akár offline működés közben is). A beépített NFC kapcsolatnak és az Android Beam-nek köszönhetően könnyedén megoszthatja akár kedvenc alkalmazásait, könyvjelzőit vagy YouTube videóit is másokkal.

Számos Google szolgáltatás is új felülettel jelenik meg, így a levelezés (gmail), a Térképek (Google Maps 5) 3D navigációt kínál, és a Google+ közösségi alkalmazása is elérhető. Természetesen adatait, naptárát, névjegyeit is szinkronizálhatja, ahogy eddig is.

Az új operációs rendszerrel összeforrnak a Google Tablet és okostelefonos Android verziói, ugyanaz a kezelőfelület köszön majd vissza tehát a jövő Tabletjein, mint az elsőként megjelenő Galaxy Nexus-on, javított funkciókkal, sok-sok újdonsággal.

Főbb jellemzői:
  • Android 4.0 Ice Cream Sandwich
  • 1,2 GHz dual Core processzor
  • 1GB RAM, 16/32 GB háttértár
  • 4,65 hüvelykes 1280×720 kapacitív kijelző HD SUper AMOLED
  • HSPA+, BT, WiFi, NFC, AGPS
  • 5 Mpix AF, LED (1080p videófelvétel @ 30fps), és első 1,3 Mpix kamera
  • Szenzorok: gyorsulás, fény, gyro, iránytű, közelítés, barométer
  • 135,5x67,94x8,94, 135 gramm
  • 1750 mAH akkumulátorForráshttp://www.samsungmobilepress.comhttp://androidportal.huhttp://www.google.com/nexus/


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése