2011. október 13., csütörtök

Ha nincs pofád lézert blokkolni, vegyél Androidot!


Bár a fenti videó megszólalói és az inkriminált termékek egyik forgalmazója szerint sincs azzal különösebb probléma, ha a nép egyszerű gyermeke lézert akar blokkolni, ám aki mégis úgy dönt, hogy nem teszi, vagy  eleve nem szán pénzt egy megkérdőjelezhető megelőző csapásra (mert pl. nincs is pénze, esetleg etikai megfontolásokból még mer nem pofátlan lenni), annak egyszerűbb de talán nagyobb odafigyelést igénylő megoldásokat kínál az Android Market.

A Multisoft Kft. Traffipaxjelző Android alkalmazása widgetként fut, ingyenes és hasznos mindazoknak, akik Budapesten és környékén autózva, amúgy a szabályokat többé-kevésbé betartva sietnek valahova,  és nem akarnak lézerágyúval lőni "éberékre". Na tehát annak is van megoldás aki nem gondolja úgy, hogy mindent szabad, amit a törvény nem tilt. Egy egyszerű Androidos okostelefonnál több nem is kell ehhez.

A Traffipaxjelzőt azért fejlesztette a vállalkozás, hogy segítsen a figyelmetlenségből eredő szabálysértések elkerülésében. Az adatbázisban szereplő adatok így nem feltétlenül aktuálisak, tehát akinek nincs mentelmi joga, az továbbra se tegyen téglát a gázpedál helyére, de a felhasználói visszajelzések alapján hasznos és értékes, ráadásul ingyenes alkalmazást telepíthet mindenki (adatforgalmat azért persze kér, mint minden).

A szofver képes kilistázni az adott mérési helyeket, melyet indulás előtt, vagy autózás közben (pl. a pirosnál) át is tekinthetünk, de bekapcsolt GPS mellett figyelmeztet is, ha a rendelkezésére álló információk alapján ellenőrzési helyszínhez közeledik az autós. Hangos, vibrál és szöveges üzenetben is közli, ha különösen figyelni kell! Akár egyszerre mindhárom jelzés is elérhető. Az adatbázis a fejlesztő tervei szerint folyamatosan frissül, a vidéki mérési helyszínek is frissülnek majd a jövőben.Forráshttp://pdaplus.hu


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése