2011. október 21., péntek

Motorola RAZR - ismét pengemobil, Android, 7.1 mm, Dual Core

A Pengemobil visszatért, ezúttal Android operációs rendszerrel. A Motorola RAZR a piac egyik legvékonyabb készüléke, vastagsága 7,1 mm. Az ulravékony készülék ugyanakkor erős, és az Android operációs rendszernek köszönhetően ezerarcú okostelefon.

Kevlár erősítésű műanyag házzal építették, remekül tart, erős is, ez szükséges is a hatalmas 4,3 hüvelykes qHD felbontású Gorilla Glass védett üvegezéssel rendelkező kijelzőhöz. A minőségi anyaghasználatnak köszönhetően a telefon különleges külalakkal bír, de a felsőkategóriás okostelefonoktól elvárható tartósság igénye sem szenved csorbát, láthatóan erre koncentrált is a gyártó. A ház egyben víztaszító nanovédelemmel is rendelkezik, így a mindenapi véletlenektől (pl. kávé ráömlik) is védett.

A Motorola korábbi modelljeihez hasonlóan a RAZR is dokkolható, azaz a Motorola külön megvásárolható bölcsője, vagy a laptop-funkcionalitást kínáló billentyűzet+egér lapdockja ehhez is rendelhető kiegészítő lesz. Ezen eszközökbe helyezve a készülék alkalmas web-böngészsére, a legtöbb webalkalmazást nagyképernyőn, egér és billentyűzet támogatással is használhatja. Sok-sok régebben PC-t igénylő feladatot így könnyedén elvégezhet a telefonján.

Természetesen mindaz, ami Android itt is elérhető, így a Google alkalmazások, a navigáció, vagy a naptár és névjegyek szinkronizálása alapértelmezett, ahogy az Android Market többszázezer alkalmazása is elérhető minden vásárló számára, megszámlálhatatlan hasznos alkalmazással, vagy éppen ingyenes játékok sokaságával. Nem akadály a Facebook, a Twiter vagy egyéb közösségi alkalmazások, kép és videómegosztók elérése sem.

A Motorola a biztonsági funkciókra is odafigyelt, külön alkalmazással segíti majd adatainak védelmét is, sőt a mindennapi tevékenységeinek menedzselésében is együttműködő partnerre lel, számos hasznos emlékeztetőt állíthat be, és a telefon javaslatot is tesz arra, hogy a mindennapi rutinfeladatokról ne feledkezzen el és ne kelljen mindent észben tartania, hiszen egy valódi okostelefon sok-sok teendőt (legalább emlékeztető-szinten) át is vállalhat gazdájától, ez a Smart Actions! És ha elveszti? Semmi baj, távolról is törölheti adatait, hogy illetéktelenekhez ne kerülhessen!

Főbb jellemzői: 

  • Android 2.3 (2012-ben frissíthető lesz ICE Cream Sandwich-re- Android 4.0)
  • Dual Core 1,2 GHZ processzor
  • 4,3 hüvelykes qHD kijelző (960×540), GorillaGlass
  • 1 GB RAM, 16 GB háttértár, microSDHC bővíthetőség
  • HSDPA, A-GPS, WiFi, BT, FM-rádió,
  • 8 Mpix hátsó (1080p@30fps) kamera, 2Mpix első kamera
  • microUSB, HDMI, 3,5 mm jack
  • közelítés, fény, gyorsulás, iránytű szenzorok
  • 130,7 × 68,9 × 7,1 mm; 127 gramm
  • 1780 mAh akkumulátor

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése