2011. október 27., csütörtök

Nokia Lumia 710 - Windows Phone 7.5


Ma délelőtt a Nokia bemutatta, hogy dolgozott közösen a Microsofttal olyan sokat. A Lumia 710 új Windows Phone okostelefon kicsit a mobiltelefonok hajnalát hozza vissza, amikor hátlapok csereberélésével tettük "színessé a készüléket és vele életünket". Bár az okostelefonok nagyágyúi inkább a készülék tudásával igyekeznek színesíteni a vásárlók életét, nem feltétlenül koncepciótlan a Nokia bejelentése, ám több elemző megjegyezte azt is, hogy túl átütőre azért nem sikeredett az indulás. Most tehát a gyártó neve, presztízse és a Microsoft-Nokia páros által marketingre fordított milliárdok együttes munkája fogja eldönteni, mennyire szeretik majd meg az új Nokiát a vásárlók, esetleg a márkahű tulajdonosokat át lehet-e állítani az új Windowsos okostelefon-vonalra?

A Lumia 710 cserélhető hátlapokkal és fekete vagy fehér alapszínben jelenik majd meg. Egyből 10 színkombináció rendelhető! És persze a Windows Phone 7.5 is testre szabható, a készülék választott színeihez igazítható. Jól kiegészítik tehát a hátlapok és a szoftveres tudás egymást, igen sok egyedi színösszeállítással jelenhet meg minden tulajdonos. Számtalan alkalmazás, több Windows alapséma és a hátlapok variációja valódi alkalmi viseletté teheti okostelefonját.

A Windows Phone 7.5 összes újdonsága elérhető a készülékben, így az IE9 (Internet Explorer 9) gyors és hatékony böngészőt kínál, de aki a közösségi szolgáltatások miatt vásárolna okostelefont, annak sem kell csalódnia, hiszen a Nokia Lumia 710-be magas fokon integrált twitter vagy facebook alkalmazások barátai, ismerősei másodpercre pontos követését teszik lehetővé, bármit, bárkivel könnyedén megoszthat. Természetesen megbízható e-mail kliens, térkép és a Windows Marketplace, immár 35 000 feletti alkalmazással is elérhető a telefonon.

Zene, videózás, fényképezés, játék - a kikapcsolódás ezen formáiban is perfekt társra lelhet, aki a Nokiát választja. A kijelző különleges ClearBlack AMOLED kijelző, mely alacsony fogyasztás mellett remek láthatóságot garantál, így képeit, videóit akár verőfényben is élvezheti. Aki pedig Xbox-hívő, annak a Lumia szintén ideális választás.

Komolyabb üzleti alkalmazásoktól sem kell megijedni, ha kéznél van a 710-es, hiszen az Office 365 kompatibilis alkalmazáskörnyezet lehetővé teszi, hogy elérje, szerkessze a mindennapi munkájában használt, vagy a levélcsatolmányként fogadott állományokat, dokumentumokat, táblázatokat vagy prezentációkat.

A Nokia Drive segítségével a készülék teljes értékű navigációs rendszerként is funkcionál, autózás közben dedikált felhasználói felület segíti, hogy a vezetésre koncentrálhasson.

Főbb műszaki jellemzői:
 • Windows Phone 7.5 (magyar menü elérhető)
 • 1,4 GHz processzor (Qualcomm MSM8255)
 • 3,7 hüvelykes 800x480 kapacitív kijelző ClearBlack AMOLED
 • 8 GB memóriakártya (max 32GB microSD támogatás)
 • HSPA, WiFi, BT, AGPS, FM-rádió
 • microUSB, 3,5 mm jack
 • Több színben elérhető (fehér-fuchsia, fehér-fekete, fehér-sárga, fehér-fehér, fehér-kék; fekete-fuchsia, fekete-fekete, fekete-sárga, fekete-fehér, fekete-kék )
 • 5 Mpix kamera 720p@30fps, AF, LED Flash
 • Gyorsulás, közelítés, fény, magnetometer
 • 119x62,4x12,5, 125,5 gramm
 • 1300 mAh akkumulátor (7,6 óra beszéd, 400 óra készenlét - használattól, fogyasztóktól függő)
 • A csomagban: Készülék, AC-10 töltő, akku, töltő és adatkábel, sztereó headset, angol útmutató

Forrás: Nokia.eu, Nokia.com/lumia


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése