2011. október 27., csütörtök

Nokia Lumia 800 - Windows Phone 7.5


A mai londoni bemutatón a korábban már számtalan pletykában szereplő felsőkategóriás Nokia Windows Phone modell is bemutatkozott. A Nokia Lumia 800 első pillantásra is megragadja a figyelmet, hiszen az eddigi trendeken is túllépve igazán minimalista formavilágot mutat. Leszámítva a színeit, elegánsnak is nevezném, sőt a fekete verzió tetszik is. Persze ha a Nokia ügyesen bevezeti az új saját színeket az okostelefonpiacra, onnantól kezdve a vásárlók többségének a ciánkék vagy a magenta telefon egyből valamely Nokia modellt jelezheti, és így a márka kiemelhető a manapság már felsorolhatatlan okostelefon-mezőnyből. A készülék háza homogén, igényes műanyag, ez garantálja, hogy véletlen karcosodás esetén is megőrzi színét, a használat nyomai alig látszanak majd a készüléken.

A Lumia 800 kiváló sebességéről az 1,4 GHZ-s Qualcomm processzor gondoskodik, a nagy 3,7 hüvelykes kijelző remekül kezelhető, kiválóan jeleníti meg képeit, videóit vagy éppen az interneten választott tartalmakat, melyet az IE9 (Internet Explorer) mobilböngésző mutat meg, az asztalival "szörfözéssel" csaknem megegyező élményt kínálva.

A Nokia Lumia 800-ba magas fokon integrált twitter vagy facebook alkalmazások barátai, ismerősei másodpercre pontos követését teszik lehetővé, bármit, bárkivel könnyedén megoszthat. Természetesen megbízható e-mail kliens, térkép és a Windows Marketplace, immár 35 000 feletti alkalmazással is elérhető a telefonon.

Zene, videózás, fényképezés, játék, autózás - a kikapcsolódás ezen formáiban is perfekt társra lelhet, aki a Nokiát választja. A Carl Zeiss optikával rendelkező 8 Mpix kamera komoly digitális fényképezőket is megszégyenítő képességekkel rendelkezik. Szép felvételeket garantál, melyet egyből meg is oszthat ismerőseivel. Zenelejátszóként sem utolsó, sőt a világ zenei kínálatát hozza a készülékre, meg is tanulja, hogy milyen típusú zenét kedvelünk, a preferenciáknak megfelelő kínálatot hozza az internet segítségével. A Nokia Drive segítségével a készülék teljes értékű navigációs rendszerként is funkcionál, autózás közben dedikált felhasználói felület segíti, hogy a vezetésre koncentrálhasson. Az XBOX-osok is szeertni fogják, hiszen a Microsoft játékok hálózatába könnyedén bekapcsolódhatnak ezzel a gyors készülékkel.

Komolyabb üzleti alkalmazásoktól sem kell megijedni, ha kéznél van a Lumia 800, hiszen az Office 365 kompatibilis alkalmazáskörnyezet lehetővé teszi, hogy elérje, szerkessze a mindennapi munkájában használt, vagy a levélcsatolmányként fogadott állományokat, dokumentumokat, táblázatokat vagy prezentációkat.

Főbb műszaki jellemzői:

 • Windows Phone 7.5 (megyar nyelvű menü elérhető)
 • 1,4 GHz MSM8255 Qualcomm processzor
 • 3,7 hüvelykes 480x800 kijelző, AMOLED, ClearBlack, domborítottt (élek nem sérülnek)
 • 512 MB memória, 16 GB háttértár (nincs memóriakártya foglalat)
 • HSPA, BT, WiFi, AGPS, FM-Rádió
 • micro USB, 3,5 mm jack
 • 8 Mpix kamera 720P@30fps; AF, DUAL LED Flash,
 • 116,5x61,2x12,1 mm, 142 gramm
 • Gyorsulás, közelítés, fény, magnetometer
 • 1450 mAh akkumulátor (9,5 óra beszéd, 335 óra készenlét)
 • 3 színben elérhető: fekete, ciánkék, magenta
 • A csomagban: Készülék, AC-16 USB adapter-töltő, borító (illszkedik a telefon színéhez), Adat és töltőkábel, Angol gyorshazsnálati útmutató, sztereó headset


Forrás: Nokia.com/lumia


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése