2011. október 27., csütörtök

Purity by Monster: Divatos és Nokia és máris rendelhető, bár monster az ár is


A Nokia Lumia 710 és 800-as sorozatú Windows Phone készülékek mellé elegáns, divatos és az egyik leghíresebb amerikai gyártóval közösen fejlesztett fül- illetve fejhallgató sorozatot is bemutatott. A Purity HD és a Purity InEar termékek megjelenésükben is és színválasztásukkal is illeszkednek az új modellekhez. A ciánkék, fukszia és persze a klasszikusabb fekete és fehér színkombinációkban elérhető HiFi hangélményt garantáló eszközök értékesítése is kiemelt célja lehet a gyártónak.

A Monster kb. ugyanaz a Nokiának, mint HTC által 51%-ban birtokolt Beats By Dr Dre a tajvani gyártónak. Nem mellékes, hogy a rapper-brand bizony a Monster technológiáját is liszenszeli, ezért nem lennék meglepve, ha kiderülne, hogy a hasonló prémium hangélmény megteremtésén serénykedő Nokia és   HTC részben azonos kasszába fizet!

Vélemény: Mivel jómagam a botfülűek táborát erősítem, ezért a frissen bejelentett termékekben én inkább a marketing-ígéretet, valamint az amerikai piacra való belépés egyik ugródeszkáját is látom (a másik az MS). Természetesen nyilván valóban magas minőségi osztályba tartozó eszközöket mutatott be a Monster és a Nokia, ám ha a 100-200 EUR-os induló áron érkező mobil fülesek hozzáadott értékét a HTC Sensation XE esetében sem sikerült egyértelműen igazolni, akkor én bizony ugyanezt hiszem egyéb -ráadásul igen közeli- gyártó termékéről is. Ha általánosságban is igaz, hogy mérésekkel nem mindig igazolható egy-egy fej/fülhallgató hatékonysága, és bizony szoftveresen is javítható pl. egy mp3 lejátszás (vagy pláne FLAC) minősége, továbbá megbízható EQ segítségével a kellően audiofil vásárló olcsóbb eszközökkel is előállíthatja a számára HiFi-ként ítélt minőséget, akkor bizony egy 10-12 000 forintos profi headset is ugyanúgy megteheti a hatását. Persze jelenleg az Android és a Windows Phone nem áll egyazon szinten, így adott esetben ami ott nem jön be, itt még arathat.

Vásárlás: De ne is moralizáljunk tovább, nyilvánvalóan csak a lúzerjánosoknak nem futja ennyire profi zenei élményre, és aki nem ilyet vesz, az persze annyit is ér! Vegyen tehát Monstert, aki teheti:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése