2011. október 2., vasárnap

Samsung Galaxy Tab 7.0 Plus - minden méret kilőve

Az Apple Tablet-piaci eladásait ugyan máig senki sem tudta megközelíteni, de a Samsung sikerei még a nagy "piaccsinálót" is perekre ösztökélték. A Galaxy TAB különböző képernyő-méretekkel rendelkező modelljei mára "beskálázták a piacot", minden méretben 7", 7,7"; 8,9" és 10,1 hüvelykes is bejelentésre kerültek már a Samsung Tabletek. Mostantól mindenki a számára ideális képátmérő/tömeg kombinációját könnyedén megtalálhatja. ATab 7.0 Plus a megújuló kínálat jegyében született, az eddigi 7 hüvelykes Tab P1000 sorozat  helyébe egy Honeycomb Android operációs rendszerrel épített modell lép, Tab 7.0 Plus néven

A Tab 7.0 Plus egy kiválóan hordozható 7 hüvelykes Honeycomb Tablet 4000 mAh akkumulátorkapacitással, ideális, nagyobb zakózsebben is elférő 193,65x122,37x9,93 mm méretekkel és 345 garmmos tömeggel. Valóban mobil alkalmazásokhoz tervezték, aki sokat utazik, és szüksége van egy okostelefonénál nagyobb kijelzőre valamint egy dual Core processzor erejére, annak ideális választás.

A kijelző ún PLS, azaz Plane-to-Line-Switching technológiát használ.  A speciális LCD kijelző erőssége, hogy a korábbiaknál nagyobb betekintési szöget kínál, összemérhető az IPS kijelzőkkel (pl. iPAD),  elforgatva is éles és színhű képet mutat. A fényerőre tekintetében is kiváló, ráadásul fejlettebb gyártási technológiát alkalmaz, így relatív olcsónak mondható, ez  pedig jótékony hatással van a készülék-árakra.

A Tab 7.0 Plus beépített internetböngészője Flash támogatással rendelkezik, a Honeycomb Livepanel  és MiniApps segítségével mindig könnyedén elérhetők a fontosabb alkalmazások, akár 7 futó alkalmazás között könnyedén válthat bármikor, de a mindenkor a legnagyobb kényelmet garantáló saját felhasználói felület összeállítása is gyerekjáték.

A korábbi Tab-hoz hasonlóan a Tab 7.0 Plus is alkalmas telefonhívások bonyolítására, vagy videótelefon, videóchat-alkalmazások futtatására, azaz nagyra nőtt telefonként is használható.


Főbb műszaki jellemzői:
  • Android 3.2 Honeycomb
  • 1,5 GHz Dual Core processzor
  • 7 hüvelykes 1024×600 PLS LCD kijelző
  • 1 GB RAM, 16 vagy 32GB háttértár, microSDHC bővíthetőség
  • HSDPA+. WiFi és WiFi Direct, BT3.0
  • Csatlakozók: USB 2.0 HS & Host, egyedi Samsung, 3,5mm jack
  • 3 Mpix hátsó kamera (AF+LED Flash), 2 Mpix első kamera
  • Szenzorok: gyorsulás, gíro, iránytű, fény, közelítés
  • 193,65x122,37x9,93, 345 gramm
  • 4000 mAh akkumulátor
Vélemény: Az IFA-n bemutatott TAB 7.7 nyilvánvalóan izgalmasabb modell, mint a Tab 7.0 Plus, ám míg az vékonyabb, nagyobb felbontású kijelzővel és akkuval érkezik addig ez reményeim szerint az árbajnok lesz. Alapfeladatokra pedig az SVGA kijelző már kiválóan alkalmas, a dual Core processzor erejével bizonyosan nincs probléma, így talán a a Tab 7.0 Plus azoknak készült, akiknek igazán nagy szüksége ugyan nincs Tabletre, hiszen erős, majdnem mindent tudó okostelefonjuk van, de megfelelő áron bele tudnának szeretni még egy "kütyübe".


Forráshttp://www.samsungmobilepress.com


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése