2011. október 9., vasárnap

Snapdragon S - Már a gyártóknál a minták


A szeptemberben beharangozott Qualcomm S4 processzorok fejlesztése a tervezett ütemben zajlik, már a gyártóknál vannak a termékminták, így 2012-ben talán már az új SoC-ra (System On Chip) épülő megoldásokkal érkeznek Tabletek, okostelefonok, vagy egyéb eszközök.
Mit érdemes megjegyezni a Qualcomm S4-ről? Az új megoldás 28 nanométeres technológiára épül, ez a korábbi sorozatoknál kellemesebb energia-felhasználást eredményez, egyúttal a méretei is jól használhatók. Az S4 "világtelefonok" építésére alkalmas, azaz a gyártók LTE, TD-SCDMA, EV-DO/WCDMA, GSM, UMTS hálózatokon egyaránt működő készülékeket építhetnek, lényegében 700-2600 MHZ tartományban bármit. Természetesen Bluetooth (4.0), WiFi, NFC, FM-rádió és a GPS mellett már Glonass támogatás is található a lapkákon! Az S4 grafikus teljesítménye (Adreno 225) is kiváló, már DirectX 9.3 és OpenGL Es 1.1/2.0 támogatás is elérhető, így akár Windows 8-as rendszerekben is jól alkalmazható majd.
Összegezve az a gyártó, mely jövőre is Qualcomm-ra építkezik, gyorsan rövid fejlesztési ciklusokkal lesz képes dolgozni, így a Samsung, Texas, Intel megoldásokra építkezők számára még mindig vonzó lehet a váltás, amennyiben a liszenszdíjak kedvezően alakulnak.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése