2011. október 13., csütörtök

Szkeptikus teszt: HTC Sensation XE Beats Audio

Laborba vitte a Engadget a HTC Sensation XE-t annak eldöntéséhez, hogy valóban különleges, reprodukálhatatlan és egyedi-e az a hangzás, melyet a HTC kínál az új Beats felvásárlásnak köszönhetően, vagy inkább egyszerű és olcsó marketingfogásról van-e szó, mi több ugyanazt az olcsó kínai headsetet csomagolják-e, mint amúgy?

A részletes teszthez több különböző minőségi headsetet is összehasonlítottak, ha nagyon rövid ítéletet kell mondani, akkor azért a szkeptikusoknak is van igazsága, de valóban csinált is valamit a gyártó a pénzéért. Őszintén szólva viszont nem feltétlenül mondható értékarányosnak az új designba öntött, extra headsettel felvértezett okostelefon-újítás, és az sem állítható, hogy reprodukálhatatlan az eredmény.

Nézzük a főbb megállapításokat:
  • A készülékhez csomagolt Headset és a BA (Beats Audio) profil a beépített lejátszónál valóban minőségibb, de mindenképpen és mérhetően erőteljesebb, minden értékelt frekvencián. Leegyszerűsítve a modern zenéknél valóban "jól szól".
  • Amennyiben viszont azt vizsgáljuk, hogy ugyanazon hanggörbék egyéb fülhallgatókkal is reprodukálhatók-e, akkor is igen a válasz. Az Android marketen beszerezhető minőségi EQ beállításokat kínáló alkalmazások (pl. PowerAMP) segítségével profi fülhallgatóval ugyancsak elérhető a BA+HTC Beat headsethez hasonló profi hangzás. Igaz az is, hogy a BA bekapcsolása "belerondíthat" a képbe.
Összességében tehát aki professzionális zenehallgatásra szeretne Androidos okostelefont venni, annak a minőségi zene (pl. veszteségmentes hangformátum), a profi headset és a megfelelő lejátszószoftver megfelelő kombinációi képesek ugyanazt az élményt megadni (tegyük hozzá, hogy lényegében bármely készüléken), mint a Sesation XE. Csodák tehát nincsenek, ám akinek sem ideje, sem energiája nincs keresgélni, tesztelni, az nyugodtan "out of the box" működő megoldásként megveheti a Sensation XE-t.

Vásárlás:

Külön Professzionális Beats Headset - fülre:

Forráshttp://www.engadget.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése