2011. november 27., vasárnap

Mirasol, Android, 2-3 hét üzemidő! - Kyobo eBook reader


Dél-Korea vásárlói lehetnek azok, akik a lassan 2 éve várt Mirasol kijelző-technológia előnyeit elsőként tesztelhetik. A Kyobo eBook olvasója egy módosított Androidra épül, de a legfontosabb érdekessége az alkalmazott kijelző! 5,7 hüvelykes 1024x768-as felbontású Mirasol kijelzőt alkalmaz a fenti videón látható könyvolvasó, melybe 1 GHz-s processzor is került. A Kyobo Dél-Korea egyik legnagyobb könyváruháza, a Mirasol pedig a Qualcomm technológiája, melynek fejlesztésébe eddig legalább 4-5 milliárd USD-t ölt a processzorgyártó.

A kijelzőnek köszönhetően a készülék egyetlen feltöltéssel akár 2-3 hetes üzemidőt is hoz, akár az e-tinta megoldások, ugyanakkor a klasszikus e-ink technológiával szemben már korlátozottan alkalmas mozgóképek megjelenítésére is! Könyvek, magazinok, webes tartalmak böngészésére kiemelten ajánlható.  (Érdekli hogyan működik? 2009-ben mutattuk be, kattintson ide) A fenti videón is látható, hogy a kép a hagyományos LCD-hez képest más, talán kevésbé kontrasztos, ugyanakkor a megjelenítéshez a környezeti fényt használja, ennek köszönhetően verőfényes napsütésben is alkalmazható, ahogy a legtöbb e-papír megoldás is.

Az 5,7 hüvelykes Kyobo e-Reader induló ára átszámítva 300$ körül van, tehát az újdonsága ellenére sem túl drága technológiáról beszélünk, a 2-3 hetes üzemidő és a kültéri használhatóság miatt talán hamar népszerűvé válhat. A pletykák szerint már 2012 elején a CES-en is hallunk majd új Mirasol-bejelentésekről.

Forráshttp://www.intomobile.comhttp://www.huffingtonpost.comhttp://www.slashgear.com


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése