2011. november 2., szerda

Mobilpiaci számok: Nokia, Samsung, LG, ZTE, Apple és HTC

Az okostelefonpiaci erőviszonyok folyamatos változása és a teljes mobiltelefon-szegmens átrendeződése folyamatos. A legújabb elemzések szerint jelenleg a Samsung 5%-on belülre, lényegében befogta a Nokiát. Ha 1-2 évbe fogadást kellett volna kötni arra, hoyg ez valaha is bekövetkezik, bizonyára nem 2012-re vártuk volna. A táblázaban található számokat elemezve szintén döbbenetes, ahogy a ZTE 1-2 év leforgása alatt az Apple-t is átlépte olcsó készülékeivel. Vegyük észre, hogy a lista olyan nevei,. mint a RIM, a Motorola, a Sony Ericsson és a HTC , azaz a "régi" nagyok csak az "Others" kategóriában kerülnek kimutatásra.
Jelenleg a piac egyértelmű nyertese a Samsung. A bennünket érdeklő okostelefon szegmensben mindenkit megelőzött, jelenleg a világ legnagyobb értékesítője, kb. 27,8 millió eladott készüléket becsült több forrás is. Szomorú tény továbbá, hogy a Nokia immár csak a dobogó legalsó fokára állhat fel, tehát a napokban bejelentett Lumia -Microsoft termékvonalnak mindenképpen bankot kell robbantania.

Forráshttp://www.bbc.co.ukSzemélyes kedvencem a HTC is köszöni jól van, sőt 13,2 milliós eladást jelentett a múlt negyedévre, a fenti listákon mégsem látjuk már viszont a gyártót, holott 68%-os profit-emelkedésről, 93%-os készülék -eladási növekményről számolt be az előző év hasonló időszakához képest. Sőt, a Canalys elemzései szerint a múlt negyedév legnagyobb amerikai okostelefon értékesítője is a HTC volt!

Ha a piaci pletykáknak is hinni lehet, akkor pedig jövőre egy újabb gyárat is hadra fognak majd. Az új termelési kapacitásokat 40 millió készülék/év nagyságrendre becsülte a Digitimes forrása. Taoyuan-on, Tajvan északi részén épül a gyár.

Vélemény: E hírek alapján tehát a HTC-t sem szabad leírni, de személyes véleményem szerint azért az év végi termékvonal akkor volna igazán innovatívnak nevezhető, ha bejelentésre kerülhetne legalább egy Galaxy Nexus kategóriájú okostelefon, tehát a HTC is feljebb lépne mind Android (ICS, mind kijelző fronton),  hiszen a Samsung és az LG már megtette ezt.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése