2011. november 14., hétfő

Motorola RAZR - érkeznek az első tesztek, bemutatók


A Motorola RAZR elsődleges érdekességeivel korábban már foglalkoztunk, a Motorola egy hihetetlenül vékony, mégis erős, különleges külalakkal készített Androidos készülékkel lepte meg a világot. A készülék unikum abból a szempontból is, hogy a Motorola Lapdock-ot vagy webtop funkcionalitást is kínál, több különböző kiegészítő segítségével (netbook-szerű feltét, asztali dokkoló) netbookként, vagy asztali PC-ként is használhatja az, akinek elegendő egy Firefox böngésző a tevékenységeihez.
Érdemes a hivatkozott értékelést alaposabban is átolvasni, a főbb megállapításokat igyekeztem összefoglalni:

  • A készülék valóban hihetetlenül vékony, a váza erős fém, így érte el a Motorola, hogy vékony, mégsem instabil a ház, még a nagy 4,3 hüvelykes kijelző ellenére jól illeszkedik a tenyerünkbe.
  • A készülék gombjait ugyanakkor mintha a design motiválta volna. A készülék jobb oldalára került  a hangerő és a bekapcsológomb is, beszélgetés közben véletlenül is megnyomható a power. A hangerő  pedig talán túlzottan is lekerült a megszokott pozíciótól, így nem túl kényelmes a kezelése
  • Hasonlóan negatív az értékelő szempontjából, hogy a csatlakozók, portok mind a kijelző felett kaptak helyet, autóban valóban szokatlan a készülék tetejébe dugott töltő-csatlakozó
  • A hagyományoktól eltérően ennek az okostelefonnak nem cserélhető, fixen beépített akkumulátora van. Az Apple iPhone után nyilván ez nem von le az értékéből, mindössze szokatlan, az akku-csere pedig nehezebb lesz, mint a hagyományosabb okostelefonokon.
  • Sebesség-adatai kiválóak, a Galaxy S II-vel is összevethető, jobb, sőt az AMOLED kijelző is kiváló.
  • A kamera teljesítményével nem volt túl elégedett a tesztelő, az exponálás lassú, nem összehasonlítható az iPhone vagy a HTC új kameráival.
  • A szoftverek közül kiemelésre érdemes a "smart actions", melynek segítségével több művelet automatizálható, tanítható a készülék (pl. otthon automatikusan bekapcsolja a WiFi-t és kikapcsolja pl. a mobiladat-elérést. Segítségével az üzemidő is hosszabb lehet.
  • A készülék Android 2.3-mal (Gingerbread) érkezik, de 2012 elején már érkezik az ICS (Ice Cream Sandwich - Android 4.0) frissítés.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése