2011. november 3., csütörtök

Pletyka: Lenovo S2 Windows Phone és Android Dual-boot okostelefon

A Lenovo állítólag érdekes kísérlettel jelenik majd meg a jövőben. A gyártó saját logó alatt a PDA és okostelefonpiaci eseményekben ugyan egyelőre csak érintőlegesen vesz részt de nyilván nem érdektelen számára a piac, hiszen a hagyományos PC-piacra már szegény Steve Jobs is kimondta az ítéletet, amikor bevezette a "PC-utáni kor" fogalmát. Az okostelefonok, tabletek és mindenféle internetre kötött és felhőbe csatornázott eszközök forgalma viszont látványosan és folyamatosan emelkedik. 
Ha a pletykáknak hinni lehet a LePhone S2 néven tervezet okostelefon Windows 7 és Android ROM-mal is érkezhet, és képes lesz Dual-Bootra. Így aki még kacérkodik a gondolattal, hogy a világ vezető mobil operációs rendszere mellett a Windows Phone is biztos jó valamire, annak ideális választás lehetne egy ilyen készülék. 
Vélemény: Nem egy vásárlótól hallottam már, hogy visszasírja a régebbi Windows Mobilokat, nem akar feltétlenül Google felhőben dolgozni, hiszen anno a Windows Live, a Hotmail és egyéb Microsofthoz köthető felhasználói azonosítóihoz kötötte a felhőbeli aktivitásait. Akadnak olyanok is, akiket a vállalati rendszabályok kötnek pl. exhange hozzáférésekhez, vagy sharepoint szerverekhez és persze a fő érv az Office is csak kényelmesebb a natív alkalmazások segítségével. Másrészt viszont tagadhatatlan, hogy jelenleg az Android alkalmazásainak számossága lenyűgöző, gyakorlatilag majd minden feladatra megtalálható a Market megfelelő alkalmazása. No ha valaki ilyen helyzetben van, nem tud, vagy nem szabad neki dönteni, vagy éppen nem akar semmi jóból sem kimaradni, akkor érdemes követni a Lephone S2-vel kapcsolatos fejleményeket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése