2011. november 8., kedd

Pletykák jövőre: Xperia Arc HD, HTC Edge

A HTC jövő évi nagy dobása már a négymagos processzorokat hozhatja az okostelefonokba, továbbá HD720 kijelzőt kínál majd, ha a pletykák beigazolódnak. Ez egyúttal PC-s teljesítményt jelent, ha pedig az Android 4.0 (ICS) periféria-támogatása is teljeskörűvé válik, akkor gyakorlatilag a fenti és a hasonló tudású készülékek igen közel kerülhetnek ahhoz a ponthoz, amikor a notebook vagy a PC másodlagos eszközzé válik. Netezni, de akár online alkalmazásokat használni ugyanis már most is kényelmesen lehet, de gondoljunk arra, hogy megfelelő beviteli eszközökkel (egér, bilentyűzet - pl. a Motorola már kínál saját megoldást) és persze HDMI kijelzők segítségével lényegében a mindennapi feladataink többsége kiváltható mindazok számára akik már eleve valamely pl. Google-"felhőbe" költöztek, vagy megtalálják azokat az offline Androidos alkalmazásokat, melyek segítségével ugyancsak hatékonyan dolgoznak pl. egy-egy vállalati dokumentumon.
A HTC EDGE néven keringő hardver a pletyka szerint négymagos 1,5 GHz-s Terga 3 AP30 SoC köré épülne. A pletykát erősíti, hogy már idén nyáron elmerült, hogy a HTC a Qualcomm helyett más megoldásszállítókkal is egyezkedik, igaz akkor elsősorban a Samsungot emlegették az iparági források. A bődületes teljesítmény mellé hatalmas 4,7 hüvelykes 128x720-as kijelzőt kapna, természetesen 1 GB RAM, Beats Audio, ANdroid 4.0 is az alapcsomag része lenne. Ha alaposabban belegondolunk, akkor a januári CES-en minden kiderülhet, hetekben mérhető, hogy a szokásos trendek folytatódnak-e (növekvő sebesség, elfogadható üzemidő, hatalmas kijelzők).

Forráshttp://pocketnow.com


A Sony Ericsson (vagy ha a múlt heti információ igaz, akkor a Sony kivásárolja az Ericssont és önállóan jelenik meg) Xperia Arc HD is belép a HD720-as táborba. A csúcsmodell várhatóan jövő év elején már pontosabb specifikációkkal is bejelentésre kerülhet. Aki követi aze seményeket, annak nyilván nem meglepő, ha a dual core 1,2-1,5 GHz-s processzort, a 4,3 hüvelykes kapacitív kijelzőt, 1280x720 felbontással, és minden egyéb földi jót tippelünk ebbe a készülékbe is. Valószínűleg az eddigi specialitásokat is megkapjuk majd (Exmor R, 8 Mpix)

Forráshttp://blog.gsmarena.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése