2012. január 9., hétfő

#CES 2012: Huawei Ascend P1 és P1 S - Penge, ICS, 4.3"; 1,5GHz

A Huawei 2 "pengemobilt" is bemutatott a CES-en, így már nem csak a Motorola privilégiuma a szupervékony Andoidos okostelefonok gyártása, és már megint nem a Motorola vezet a "karcsúsításban". A készülékek már 2012 második negyedében elérhetők lesznek. A Huawei Ascend P1 és P1 S lényegében azonos műszaki jellemzőkkel rendelkezik, ám a vékonyabb modell valamivel alacsonyabb kapacitású akkumulátort kapott, nyilván, hogy rekordot állíthasson be, 6,68 milliméteres vastagsággal (vékonysággal). 

Az akkumulátorok fedele egy ún. PPVD (talán Plasma Physical Vapor Deposition - plazmasugár segítségével készített finom, mikronnyi bevonat, mely ugyanakkor erős, nehezen karcosodik) bevonattal rendelkező fém hátlap, mely a különleges bevonatnak köszönhetően kiváló hőelvezető képeségekkel  is rendelkezik majd. Ezzel a technológiával oldja meg a Huawei, hogy vékony, mégis erős robosztus készüléket építhessen  1,5 GHz processzorral, mely azért rendesen termeli is a hőt. Egyszerűsítve ez a megoldás a versenytársaknál jobbat ígér, a Huaweei jobban bízik ebben, mint a hagyományos műanyagokban vagy a Motorola által alkalmazott szénszálas megoldásban.

Természetesen az Android legújabb ICS verzióját futtatják majd, mindkét készülék a tavaly népszerűvé vált 960x540-es kijelző-felbontással érkezik, a vékony mobil erős Gorilla Glass üveglappal védett 4,3 hüvelykes kijelzőt kapott. A Huawei a TI OMAP 4460-as 1,5 GHz processzorát választotta.

Mindkét készülékváltozat 8 Mpix kamerával érkezik, mely a BSI (háttérvilágításos) technológiának köszönhetően szerényebb fényviszonyok mellett is kiváló felvételeket ígér. Modern okostelefonos pedig már  gyakorlatilag nem fényképezni, hanem videózni vesz ilyen készüléket, így az igényeket kielégítendő a Huawei 1080p videózást ígér a hátsó kamerán. Az első 1,3 Mpix-es kamerával pedig 720p HD felvételeket ígért, ami még ebben a kategóriában is újdonságnak számít.

A készülék multimédia képességeit DLNA és HDMI kimenettel is erősíti a gyártó. Természetesen az Androidnak köszönhetően minden létező felhasználásra alkalmas a szupertelefon, így a levelezés, naptár, internet-elérés, közösségi alkalmazások, zene, videó, fénykép, navigáció és irodai alkalmazások futtatása is megoldott.

Huawei Ascend P1 és P1S főbb jellemzői:
  • Android 4.0 Ice Cream Sandwich
  • 1,5 GHz Dual Core OMAP 4460(Arm Core9)  processzor 
  • 4,3 hüvelykes kapacitív kijelző, 960x540 px
  • 1 GB RAM, 4GB háttérátr, microSDHC bővíthetőség
  • HSDPA, WiFIi BT, DLNA, AGPS
  • 3,5 mm jack, micro USB (MHL-hdmi)
  • 8Mpix hátsó kamera, HDR, DUAL_led, BSI; 1080p; 1,3 Mpix első kamera
  • Szenzorok: gyorsulás, közelítés, fény
  • Vastagság/Akku: P1S - 1670 mAh (6,68 mm), P1-1800 mAh (7,69 mm)
  • Több színben is elérhető lesz: metallic black, ceramic white, cherry-blossom pink

Forráshttp://www.theunwired.nethttp://www.gsmarena.comhttp://www.theverge.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése