2012. január 12., csütörtök

#CES 2012: Intel a színpadon

Ha már az imént az Intel vs Qualcomm összefüggésben említésre kerül, akkor nézzük meg az idei CES-en bemutatott Intel fókuszokat is:
  • Az ultrabook kategória egyértelműen az a termékcsoport, melytől komoly bevételeket, növekedést várnak. A vékony és erős notebookokkal nincs is semmi gond, sőt az érintőképernyős verziók is sokasodhatnak majd, így a Windows 8 megjelenésekor már a Tabletté alakítható eszközök száma is gyarapodhat. Az NFC technológia alkalmazását is népszerűsíteni igyekszik az Intel, sőt a Gorilla Glass technológia is bekerülhet a készülékekbe (vélemény: ám e két utóbbiban nem nagyon látom az Intel érdemeit)
  • Sanjay Jha (Motorola) is feltűnt a bemutatón, aminek apropóját az adta, hogy az Intel immár több referenciahardverrel rendelkezik, a Motorola is bejelent majd Intel Medfield alapú okostelefonokat v. Tabletet, erre 2012 második felében kerülhet sor. És a fő érdekességet a Lenovo hozta, a K800 néven futó Intel Medfiel alapú okostelefonjával (később bővebben írunk majd róla), mely kínában indul  ajd a második negyedévben.
  • A processzortechnológia újabb szintre lép, az eddigi 22nm-es tartományból a 14-be fordul, azaz még kisebb erőforrások érkezhetnek, illetve egységnyi méretbe még több erő zsúfolható.
Forráshttp://www.engadget.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése