2012. január 10., kedd

#CES 2012: A Microsoft fókuszai


Steve Ballmer előadásai évek óta a CES hagyományosan várt eseményei. Idén két fontosabb fellépéséről is beszámolhatunk. A rövidebb a Nokia Lumia 900 bemutatóján hangzott el, melyen az AT&T a Nokia és a Microsoft együttműködését dicsérte, a 3 cég vezetője egyszerre mutatta meg a sajtónak, mennyire elismerik egymás és önmaguk teljesítményét. Nyilvánvalóan nincs ebben semmi rossz, hiszen még a "jó bornak is kell a cégér" :)

A Microsoft hagyományos "keynote" ezúttal amolyan rádióinterjú-szerűségre sikeredett. Alapvetően a Metro UI egységességéről szólt, azaz arról, hogy a jövőben az okostelefon/Tablet/PC, de még az Xbox is hasonló kezelőfelületet kínál. Ennek nagyszerűségéről elmélkedtek hosszabban. Bemutatásra került több Windows telefon is. A Kinect pedig Windows-hoz is elérhető lesz hamarosan.

A Windows 8-ról részletesebben nem kaptuk új információkat, ahogy a hetekben pletykált új Windows Phone verziókról (pl. Apollo) sem hangzott el fontosabb információ. Új Windoes 8-as Tablet vagy WP7.X-es okostelefonos újdonságokról, pláne a várható megjelenésekről nem esett szó. Érezhetően -ahogy az MS korábban be is jelentette- már nem a CES-re tartogatják a legnagyobb durranásokat. Talán majd az MWC mutat többet a Microsoft és elkötelezett gyártóinak terveiről.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése