2012. január 12., csütörtök

#CES 2012: Mirasol kijelzős tablet, de inkább eBook olvasó

A Verge és az Egadget is bemutatta a Kyobo és a Bambook Mirasol kijelzős Androidos tabletjeit, melyeket a gyártók inkább eBook olvasóként reklámoznak, ügyelve arra, hogy azért túl nagy elvárásokkal ne rombolják le az élményt. A Qualcomm által felvásárolt és aztán milliárdokét fejlesztett Mirasol technológia nagy érdeme az alacsony fogyasztás és az utcai fényviszonyok közepette is kiváló e-papír-hoz hasonló élményt biztosító, de színes megjelenítés lenne.

Érdemes mindkét forrásban a videókat is megnézni, ugyanis az első "kézbefogós" értékelések szerint valóban teljesítik is a modellek a fenti elvárásokat. Természetesen az ígéretektől nem szabad nagyon elszakadni, tehát a kijelző nem összemérhető az IPS vagy egyéb fejlett (pl. AMOLED) technológiákkal, alacsonyabb képfrissítést is kínál és az ePapír-hoz hasonlatosan fakóbb képet látunk. Ugyanakkor ha az a terv, hogy nyáron a kertben, a strandon, a parkban vagy bárhol, csak ne az irodában vagy zárt térben, akkor viszont minden egyéb kijelző ver az élmény.

A készüléke ára sem nagyon elrugaszkodott, a 1024x768-as 5,7 hüvelykes kijelzővel, Android 2.3-al és   1GHz-s Snapdragon S2 processzorral szerelt verziót kb 265 USD-ért kezdik majd értékesíteni. Ez a magyar pénztárcának persze nem kellemes, de az újdonság/hasznosság értékét tekintve a világ szebbik felén elfogadható érték.

Forráshttp://www.engadget.comhttp://www.theverge.com >> VIDEÓKON ISNincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése