2012. január 12., csütörtök

#CES 2012: Samsung

A Samsung már tavaly sem volt túl aktív a CES-en, ha pusztán  a Tablet és okostelefon-vonalat nézegetjük, ám ha a teljes CES-bemutatóját áttekintjük, akkor Tablet/okostelefon szemmel figyelve is érdemes néhány fontosabb irányt kiemelni:

  • Egyértelműen kihasználható a Samsung helyzeti előnye, hogy gyakorlatilag "mindent gyárt". Ebből adódóan a Samsung koncentrál is az ún Smart eszközökre, az egymással együtttműködni képes  elektronikai termékek sokaságára.
  • Ilyen pl. az AllShare technológia, illetve az ezt kiegészítő "WiFi-t mindenbe" szemlélet, melynek segítségével az otthoni eszközök sokasága lesz képes egymással kommunikálni
  • Minden Smart - A "processzort mindenbe" már régebben divat a TV-k esetében, ám e területen is van előrelépés. Egyrészt az 55 vagy éppen 75 hüvelykes "atomvillanások" jól megférnek a hagyományokkal, azaz a TV már tud facebookozni, YouTube-videózni stb. Újdonság viszont a Lenovo által is bemutatott gesztus- és hangvezérlés, valamint azu arcfelismerő TV sem egyedüli már.
  • Természetesen a Samsung is intenzíven épít a fejlesztőkre, sőt, külön fejlesztői díjakat is alapít (225000 USD értékben) olyan mobil fejlesztésekre, melyek pl. egy Tablet vagy okostelefon Samsung TV-vel történő összeköttetést is megoldják.

Forráshttp://www.engadget.com


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése