2012. január 12., csütörtök

#CES 2012: Sony Smart kiegészítők, SmartTags, Smart Headset Pro, SmartWatch

A tavalyi trendeket követi a Sony, amikor a termékei mellé hasznos (vagy hasznosnak gondolt) kiegészítőket is kínál a vásárlóinak. Három új kiegészítőt is bejelentett a CES-en a gyártó, melyek közül kettőt bizony örömmel kipróbálnék már most:
  • Xperia SmartTags: Az új NFC képes okostelefonnal (pl. Xperia S) kiválóan együttműködő NFC jeladó segítségével különböző profilokat aktiválhat majd a vásárló. Pl. egy profil segítségével csendes üzemmódba kapcsolható a telefon, vagy egyetlen érintéssel kikapcsolható az összes fogyasztó (GPS, BT, HSDPA, WIFI). El tudom képzelni azokat a helyzeteket, amikor az érintések és visszaellenőrzés helyett messze kényelmesebb ilyen korongokkal szabályozni a telefont. Mondjuk pl a kocsikulcsra fűzött korong bekapcsolja a BT-t, az adatkapcsolatot és a GPS-t, így a kihangosító automatikusan tud csatlakozni, az előre megadott címre pedig navigálni is tudunk, vagy pl. tárgyalóba lépve is hasznos megoldás lehet egyből néma üzemmódba léptetni a készüléket.
  • A SmartWireless Headset Pro egy olyan Bluetooth sztereó fülhallgató, mely a telefonhoz kapcsolva képes a bejövő üzeneteket, vagy naptár bejegyzéseket és érkező hívásokat is ellenőrizni, ugyanakkor önállóan is használható MP3 lejátszó és FM rádió. Egyszerű és sokfunkciós termék.
  • Smartwatch: talán ezen kiegészítőt kell legkevésbé bemutatni azoknak akik ismerik az eredeti LiveView megoldást. Lényegében ez a frissített, Sony logóval érkező kiadása ennek a Bluetooth kiegészítőnek. Ha kell, akkor óra, ha pedig akarjuk, akkor számos egyéb widget tölthető a kis kijelzőre és így a telefonnal együttműködő hasznos kiegészítőre lelhet mindenki (bővebben).Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése