2012. január 12., csütörtök

#CES 2012: Sony Xperia S - 4.3"; 720HD; 1,5GHz - Tetszik

Na ez már valami! A Sony Xperia S a CES 2012-n került bemutatásra, ám a kiállított készülékek alapján nagy biztonsággal mondható, hogy a tervezése még a Sony Ericsson kivásárlásról szóló megállapodás előtt kezdődött. Ez természetesen nem rontja vagy javítja a megítélését mindössze annak bizonyítéka, hogy alaposan átgondolt készülék.

A készülékről sokáig Sony Ericsson Nozomi kódnéven érkeztek a pletykák Egyik legfontosabb jellemzője a nagy 4.3 hüvelykes kijelző, mely alatt egy áttetsző sávban jelennek meg a készülék rendszerüzenetei. Elegáns összhatást kölcsönöz a mobilnak, és a finoman illuminált fényjelzések fontos üzeneteket is hordoznak a tulajdonos számára. A design-elem egyúttal az antennák elkülönítését is megoldja, ez stabil és megbízható vételt eredményez majd a telefon használatában.

A 4,3 hüvelykes kijelző valódi 720HD, azaz 1280x720 pixel felbontással rendelkező kapacitív megjelenítő, segítségével a weboldalak áttekintése rendkívül élvezetes, sok-sok modellhez mérve pedig ez a kijelzőméret már talán a kisebb tenyerűeknek is kedvez. Hasznosabb választás lehet, hiszen keskenyebb a telefon, mint egy 4,5 vagy 4,6 hüvelykes átmérő.

A telefon már az első negyedévben elérhető lesz, egyelőre Android 2.3-al érkezik, de 2012 második negyedévétől garantáltan frissíthető lesz a legújabb ICS (Android 4.0) operációs rendszerre. Fekete és fehér színekben is rendelhető, további különlegessége a Sony által forgalmazott "smart tag" NFC jeladókkal való kompatibilitás. Az NFC technológiának köszönhetően számos műveletet ezen külön kulcstartóra akasztható korongok segítségével is elvégezhet a készülék tulajdonosa, némelyik alkalmas lesz biztonsági funkciók megvalósítására is. 

A készülék Playstation minősített termék, azaz a Sony PS konzolok híveinek sem kell aggódnia, de természetesen a Sony Entertaiment Network és a Music Unlimited ajánlatok is mind-mind elérhetők.

Főbb jellemzői:
  • Android 2.3 majd Android 4.0
  • 1,5 GHz DualCore Qualcomm processzor
  • 4,3 hüvelykes 1280x720 kapacitív kijelző
  • 1 GB RAM, 16/32 GB háttértár (bővítési lehetőség nincs),
  • HSDPA, WiFI, BT, AGPS, NFC, DLNA
  • micro USB, 3,5 mm; HDMI
  • 12 Mpix kamera - Exmor R hátsó kamera; 1,3 Mpix első kamera

Forráshttp://www.engadget.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése