2012. január 9., hétfő

#CES 2012: USB 3.0 csak év végén vagy jövőre válhat általánossá

Az okostelefonok és tabletek fejlődésének újabb állomásáról beszélt az USB szabványok terjesztésért felelős szervezet technológiai vezetője, Rahman Ismail. A CES kísérő-rendezvényén tett megállapítások szerint jelen állapot szerint még újabb közel egy évet kell arra várni, hogy az USB 3.0 széles körben elterjedt, alkalmazott technológiává váljon a Tabletek és okostelefonok esetében. A micro USB csatlakozó nem változna,  de a sebesség és a töltési idő  csökkenése miatt jó lenne megismerni végre az USB 3.0 technológia előnyeit is. Vélemény: Ezzel nem is lenne különösebb probléma, ha amúgy már 2009 óta nem hasonló jóslatok érkeznének évről-évre.

Az USB 3.0 látványos fejlődést hozhatna a készülékekre történő adatmásolás sebességében, de úgy tűnik, erre komolyabb igény eddig nem mutatkozott, mindenki megoldja valahogy, a gyártók nem áldoztak erre, illetve fontosabbnak tartott technológiai újítások tették eladhatóbbá a készülékeket (mint pl. kijelző méret és felbontás növelése, DLNA, NFC). Az USB 3.0 PC-s és notebook körökben sem kerül nagy számban bevezetésre, az újabb notebookokon is akadnak ugyan már USB 3.0 portok, illetve elérhetők már USB3.0 kártyák, de a kábeles nagysebességű adatcsere lehetősége nem villanyozta fel eddig egyik oldalt sem, jóllehet pl. egy 15 perces másolási feladat még Tablet vagy okostelefonra másolva is 1-2 percre rövidülhetne.

Talán a technológia problémái is késleltetik a bevezetést, az USB 3.0 ugyanis nagyobb energiaigénnyel rendelkezik, tehát a Tablet/okostelefon gyorsabban merülhet, ám cserébe gyorsabban is lehetne feltölteni.

Forráshttp://www.pcworld.com


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése