2012. január 26., csütörtök

HTC - IBM együttműködés várható?


Az Apple és a Samsung gyakorlatilag 2 év alatt rendezte át az okostelefonok piacát, a Tabletről nem is beszélve, hiszen azt a kezdettől uralja az Apple. Ma mindkét piacon a legnagyobb másodikká lépett elő a sokat támadott Samsung. A Nokia és a RIM sem feltétlenül leírható, a Motorola-Google erővel sem tudjuk még,  hogy mi a szándék, illetve a Sony és az LG is mind-mind olyan nagy gyártók, melyekkel önmagában a személyes kedvencem, a HTC nem könnyen tud lépést tartani. A ZTE és Huawei pedig agresszív áron remek volumen-termékekkel bombázza a legnagyobb eladókat, a mobilszolgáltatókat.
Ezért is érdekes, hogy a fenti nevekhez mérten relatív kisméretű HTC hogyan tud majd talpon maradni. A versenyben tavaly a Beats és az Onlive stratégiai vásárlásaival próbálkozott, a számok alapján azt mondanám, hogy ez bejött ugyan, de műszakilag már nem feltétlenül előzi a mezőnyt, ahogy ezt éveken keresztül meg tudta tenni. Ezért úja utakat keres, az útkeresésben talán egy klasszikus név, az IBM segít majd a tajvani gyártónak.
Hírforrásunk szerint az éves IBM rendezvényen, a Lotusphere 2012-n, több különböző HTC készüléken  is bemutatásra kerültek az IBM üzleti megoldásai, így pl. tablet és okostelefonos alkalmazások is. Természetesen a vállalati igényeknek megfelelő magas biztonságú programokat prezentált a gyártó. Ha az együttműködés valós, az érdekes út lehet ez a HTC számára, hiszen egy újabb nagy márkanévhez kapcsolhatja a termékeit, és így az eladásait talán az IBM segítségével növelni is tudja a kifejezetten erős verseny ellenére.

Forráshttp://www.mobilewitch.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése