2012. január 7., szombat

Új Motorola Defy: Defy Mini, De figyelj, mert nem azért Mini!

Új okostelefont jelentett be a Motorola, melyet már a jövő héten induló CES2012-n is be fog mutatni. A készülék sorban a harmadik bőrt is lehúzza a Defy márkanévről, a Defy és a Defy+ után Defy Mini néven. A legújabb por, és cseppálló Motorola Androidos telefonnal azért nem árt kicsit vigyázni. Aki azt hinné, hogy a Mini jelölést a "kicsi a bors, de erős" szemlélet szülte, az nagyon téved. Méretében alig változott, és véleményem szerint butább is lett. A Defy Mini 58.5x109x12.55mm méretekkel rendelkezik, ezzel szemben a Defy és a Defy +  59x107x13.4mm volt, azaz a Mini még hosszabb is, mint elődei, igaz a 2 mm-es eltérés aligha szembetűnő.

Akkor mégis mitől mini? Nos a kijelző mérete is kisebb, de a processzor és a RAM/ROM mérete ismét "mini" lett. Az eddigi 3,7 hüvelykes WVGA (480x854) kijelző helyett kap a vásárló egy 3,2 hüvelykes  HVGA (480x320) kijelzővel rendelkező készüléket! A Defy 800 MHz-s és a Defy+  1GHz-s processzora helyett pedig 600 MHz-s verziót építettek bele. Ha nagyon rosszmájú akarok lenni, akkor kiszórják az elfekvő alkatrészeiket.

Nagyon oda kell tehát figyelnie annak, aki Defy-t kér a boltban, és a kereskedő még abban a helyzetben van, hogy mindhárom Defy-változat elérhető az üzletben. A régebbi modellek a nagyobb kijelző által talán picivel még több funkciót is hordoznak, mint az újdonság! Egyebek tekintetében a megszokott jellemzőket kínálja a készülék, tehát egy porálló és vízálló/cseppálló készüléket és erős Gorilla Glass üveget kínál a Defy Mini. Természetesen az Android minden fontosabb alkalmazása is elérhető, így a levelezés a multimédia-kezelés, a GPS-navigáció, és az Android market sokszázezer ingyenes és fizetős alkalmazása is mind-mind telepíthető a készüléken.

Áráról a sajtóanyag nem ad információt, ám ha 200 dollárnál többet kérnek érte, akkor sok értelme nincs. Kínában és Európban is piacra kerülhet még februárban.

Főbb jellemzői:

  • Andoid 2.3
  • 3,2 hüvelykes 3,2 HVGA (480x320) Gorilla Glass kijelző
  • 600 Mhz processzor
  • 512 MB Ram/Rom, microSDHC bővíthetőség
  • HSDPA, BT, WIFI, AGPS, DLNA, FM-rádió
  • 3,5 mmm jack, microUSB
  • 3Mpix hátsó kamera (HVGA@30fps), első VGA kamera
  • 109x58,5x12,55; 107 gramm
  • 1650 mAh akkumulátor

Forráshttp://mediacenter.motorola.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése