2012. január 2., hétfő

Windows Marketplace - 50 000 felett

Az előző év utolsó hetében a Windows Phone marketplace alkalmazásainak száma is átlépte az 50000-t. A forráslinken szereplő grafikonok többsége persze további elemzési lehetőségeket is kínál, látható, hogy az ötvenezres volumen nem teljes, nem minden régióban érhető el, de az bizonyos, hogy ez a szám már nagyjából garantálja, hogy a Windows Phone vásárlók jobbára majd minden feladatra találnak majd megfelelő alkalmazást. Örvendetes, hogy az alkalmazások igen nagy aránya ingyenes, illetve rendelkezik kipróbálható verzióval, sőt a növekedési sebességeket elemezve is kiemelendő adat, hogy a Microsoft gyorsabban érte el ezt a számot, mint az Android (vélemény: igaz persze, hogy jelenleg az Android piacvezető, a Windows Phone pedig lényegében még mindig csak a "reménysugár"-kategóriát képviseli.)

Forráshttp://allaboutwindowsphone.com


2 megjegyzés:

 1. A növekedési sebessége az induláshoz képest a WP-nek nem jelent semmit, hiszen nem egy időben indult a többiekkel. Ha azt nézzük, ez alapján illene ennél sokkal gyorsabban nőnie, hiszen könnyebb egy appnak megjelennie három platfromra, mint egyre. Azaz ha valami megjelent kettőre, nagyobb eséllyel jelenik meg egy harmadikon is, mintha az első platformról lenne szó. Szerintem lassú az emelkedés, ha azt nézzük, mennyi app volt WinMo-ra, és mennyi nem is jelent meg, pedig lett volna relevanciája, csak a Mango előtti WP nem engedte a hozzáférést a rendszerhez. A Mango meg már annyira későn jelent meg, hogy a WinMo/WP váltást teljesen elbukta a MS. További szívás, hogy nem éri meg WP böngészőre sem optimalizálni, azaz webes appra, mert annyira gyenge még mindig a MS ebben mobil platformon. Ezzel szemben az Android és az iOS is már tabletben és új változatokban gondolkodik, lásd pl. a Google az ICS-re szoktatja át iszonyatos iramban a piacot. A fenti grafikont nézve a MS alkalmazásáruházában a választék nagyon gyengén növekszik. Én nem látom azt a kimagasló gyorsulást, mint amiről egyes helyeken írnak. Májusban is "meglendült" a grafikon, majd ismét lassulni kezdett a növekedés.

  Mindennek az oka egyszerű: élményszegény a WP7, úgy ahogy van.

  VálaszTörlés
 2. A sebesség kapcsán a forráslink egy adatot néz, mennyi idő alatt érte el ezt a kb. 50 000-es volument (pl. iOS kb 12 hónap, WP kb. 14; Android - kb. 19). Ezt mérve valóban gyorsabb, mint az Android.

  Azt készséggel aláírom, hogy ez persze semmit nem jelent. Személyesen nekem sem tetszik ez az egész "windows telefon".

  Viszont ha valaki ma akarja magát azzal kínozni, hogy pl. a régi WinMO hagyományok miatt mégis belevág, vagy pusztán az újdonság miatt mégis megismerné ezt a rendszert is, az már vélhetően kevesebb problémával szembesül, mint mondjuk egy éve, amikor még 10000 alatti alkalmazásszámot ért el a rendszer.

  Ebből a szempontból kétségtelen a javulás, még ha kevéske is.

  VálaszTörlés