2012. február 19., vasárnap

LG Optimus VU - 1,5GHz Dual-core; 5"; 1024x768;

Érdekes 5 hüvelykes mini-tabletet jelentett be az LG. Az Optimus VU-hoz stylus is jár, képarányai ugyan kicsit másként alakulnak (4:3), de vélhetően a Samsung Galaxy Note ihlette az LG-t. Hogy Európában kapható lesz-e, arról egyelőre nem érkeztek hírek, de a koreai SK Telekomnál már március elején várható az LTE-képes készülék megjelenése

A képek alapján telefonálásra is alkalmas mini-Tablet a klasszikus 14-15 hüvelykes LCD kijelzők 4:3 arányaival és felbontásával (1024x768-XGA) érkezik, e méretek alapján jobban el tudom képzelni egyfajta irodai segédmonitornak, mintsem egy jól hordozható okostelefon-helyettesítőnek. 

Így tehát  elsősorban azok számára lehet jól használható eszköz, akik a "telefonálást" már régen másként értelmezik, okostelefonra (vagy telefonálásra is alkalmas Tabletre) elsősorban az egyéb kommunikációs lehetőségek (e-mail, sms, chat, fb, twitter, VoIP kliens) miatt van szükségük, ugyanakkor egy kiváló felbontású jól látható kijelzőn teljes asztali web-böngésző élményre vágynak. A jelzett 1024x768-as felbontás tökéletesen alkalmas desktop-optimalizált tartalmak megjelenítésére is.

A készülék stylus-sal is rendelkezik, melynek segítségével könnyedén készíthet jegyzeteket, képernyőmentéseket. A web-elérés, a mindennapi kommunikáció mellett a készülék kiváló pl. eBook olvasásra is, a megszokottnál szélesebb kijelző ugyanis a desktop-optimalizált .pdf olvasásban is jobban teljesíthet, mint a hagyományosabb formátumok. A készülék DLNA kompatibilis és  HDMI kimenettel is rendelkezik, így könnyedén csatlakoztatható nagyobb kijelzőkre, kivetítőkre is, segítségével a multimédiás kikapcsolódás is egyszerű.

A készülék Android 2.3 operációs rendszerrel került bejelentésre, ám a közeljövőben bizonyosan elérhető lesz az ICE Cream Sandwich verzió is.

Főbb jellemzői:
  • Android 2.3 (frissíthető Android 4 -ICS-re)
  • 1,5 GHz Dual-core processzor
  • 32 GB háttértár (nem bővíthető)
  • 5 hüvelykes IPS LCD 1024x768 kapacitív + Stylus
  • LTE(?), HDMI, DLNA, WIFI,
  • 8 Mpix AF LED flash hátsó kamera; 1,3 MPix első kamera
  • 139,6x90,4x8,5 mm / 168 gramm
  • 2080 mAh akku


Forráshttp://www.engadget.com, http://www.lgnewsroom.co.kr


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése