2012. február 4., szombat

Windows Phone 8 Apollo - újabb részletek

Joe Belfiore 
A Windows Phone következő generációjáról már január elején hallottunk, most a Pocketnow segítségével kicsit részletesebb információk is elérhetővé váltak. A forrás is eredetinek tűnik, Joe Belfiore osztott meg részleteket. Nézzük a fontosabbakat:
  • Szélesedő hardver-támogatás: Többmagos processzorok támogatása; több kijelzőfelbontás támogatása; cserélhető memóriakártya-támogatás; NFC támogatás 
  • Windows 8 integráció: A Windows 8-ra írt kódok könnyedén felhasználhatók lesznek a Windows Phoine 8-ban is.
  • Alkalmazások: A tervek szerint mire megjelenik a Windows Phone, már kötel 100 000 alkalmazás lesz elérhető a Marketplae-n, ráadásul az Android és az Apple fejlesztők számára is könnyed portolhatóságot kínál majd a rendszer
  • Mobiladat kezelés: Az új rendszer segítségével az adatintenzív alkalmazások kezelése is egyszerűbbé válik. A következő internet explorer pl. proxy-szerevereket is kínál majd a felhasználóknak, pl. a Microsoft saját proxyja segíthetné az adatok előzetes töltését, ez akár 30%-os megtakarítást is jelenthet (ami jótékonyan hat pl. a mobilcsomagra)
  • Skydrive intergáció: A "felhő"-beli tevékenységekhez online tárterületet is kínál a Microsoft (is). Ez az integráció még erőteljesebben jelenik majd meg a jövő Windows telefonján.
  • Skype: Természetesen nem azért költöttek el 8,5 millird USD-t, hogy ennek szerepe ne erősödjön.
  • Üzleti támogatás: A Windows Mobile 6.x-hez képest a Windows Phone visszalépés volt több területen (VPN, titkosítás, vállalati alkalmazások), ebben is erősödni fog az Apollo. Várható az Exchange, a távfelügyeleti lehetőségek erősödése, a System Center kompatibilitás erősödése.

Megjelenése: Nem kell nagyon várni, messze-messze van még (2012 vége), ha a januári híreknek hinni lehet, előbb egy átmeneti verzió, a Tango jön majd.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése