2012. február 20., hétfő

ZTE PF200 (4,3' qHD; 8Mpix) és ZTE N910 (5Mpix, WVGA)

A ZTE az LG-hez hasonlóan nem győzi kivárni az MWC-t, ezért bejelentett két LTE képes okostelefont is. A két készülék közül az izgalmasabb a high-end osztályba tartozó PF200 (kép fenn), mely Androd 4.0-val érkezhet, 4,3 hüvelykes qHD kijelzővel jön és hatalmas, 8Mpix kamera kerül bele. LTE, UMTS és GSM hálózatokra ezt a mobilt szánja a gyártó, így az EU-s megjelenése is inkább ennek várható.

A kisebb modell N910 névre hallgat majd, hagyományosnak mondható 800x480-as kijelzővel és szintén Android 4.0-val kerülhet piacra. Elsősorban CDMA/EVDO hálózatokra tervezték.

Mindkét készülék HDMI, DLNA, WiFi, BT és AGPS tudással is rendelkezik majd. Arról egyelőre nincs információ, hogy mikor jelennek meg, a ZTE inkább előzetes bejelentésnek szántra a sajtóanyagot, részletesebben az MWC-n láthatók majd a készülékek.

Ne feledjük, hogy a ZTE "felnőtté vált", tehát az idei európai szereplése vélhetően még agresszívabbá válik majd, ehhez az kéne, hogy a bejelentett modellekre ne kelljen olyan sokat várni, mint tavaly. Pl. a Skate a bejelentésekor roppant izgalmas, igen kedvező ár/aránnyal rendelkező okostelefon volt, ám az év végi bejelentések és leárazások közepette már nem annyira vonzó. A PF200 esetében is hasonló az érzésem, a Specifikáció még nem rossz, jól behatárolhatóan a legfelsőbb műszaki tudás alatti szintet hozza. Ha ezt előnyös áron és komoly készletekkel tudja üzemeltetni a gyártó, az végre európai sikereket is hozhat.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése