2012. március 20., kedd

PayPal here - Már a PayPal is átalakítja az okostelefont bankkártya-olvasóvá

Régi mániám, hogy a hazai banki megoldásokkal szemben előbb-utóbb reálisabb, értelmesebb, és mindenek előtt szimplább megoldásokat is kínálnak majd akár a nemzetközi szolgáltatók, így valós hazai versenyhelyzet alakul majd ki egyszer pl. a mobilfizetések piacán is. És akkor majd kereskedői szemmel is megéri olyan megoldásokat alkalmazni, melyek jelenleg még csak pénznyelőnek tűnnek.

Ezért követjük megjelenésétől kezdve a twitter-alapító square-jét, de a különböző NFC alapú megoldásokat is. A paypal sem véletlenül fektet óriási összegeket a különböző mobilfizetési megoldásokba. Most a Square-hez hasonló "PayPal Here" névre hallgató megoldást jelentett be. Hamarosan elérhető lesz. Az ötlet ugyanaz, mint a Square-nél, a 3,5 mm jack csatlakozót használja a PayPal bankkártya-olvasója arra, hogy a vásárlói mikrofizetéseket könnyedén kezelhesse bárki, aki szeretne ilyet is kínálni. Akár egy egyszerű kávézó, akár egy mobil értékesítő.

Aki a hazai kínálatot és macerát ismeri, az pontosan tudja, milyen költségeket és mennyi utánajárást jelent egy bankkártya-terminál létesítése, hányszor telefonálgatnak és frissítenek elavult firmware-ket, nem beszélve a "jutalékról". Nos a PayPal Here az ígéret szerint éppen olyan megbízható megoldás, mint a nagy és súlyos terminálok,  elfogadható 2,7%-os tranzakciós költség (ez a díj kedvezőbb, mint a Square induló 2,75%-a) mellett kínál biztonságos megoldást mindenkinek, aki megfelelő okostelefonnal rendelkezik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése