2012. április 4., szerda

Magyarítás, Angol régiós készülékek nyelvi beállításai, WWE Android lokalizáció

Hosszú évek óta visszatérő vásárlói/felhasználói kérdés az eXpansys oldalain, hogy a külföldről európai csatornából származó Android okostelefonok "magyarítása" megoldott-e vagy sem? Az eXpansys által forgalmazott európai modellek többsége ugyanis vagy eleve a bekapcsoláskor is választható magyar nyelvi támogatással érkezik, vagy a magyar lokalizációt ugyan "nem mutatja meg", de könnyedén elérhető. A termékek leírásába általában igyekszik közölni a minőségbiztosítás, hogy mi az alapállapot, de ez nem mindig egyértelmű, sőt a beszerzési helyzettől függően változhat is. Ugyanakkor aki ragaszkodik a magyar beállításokhoz, annak van megoldás.

2010 novembere óta mi a Morelocale2 alkalmazását javasoljuk. Az egyik legelső hazai HTC One X vásárló a pdafanclub fórumairól ugyanakkor meggyőzött (köszönönet érte), hogy annak, aki kicsit komolyabb tudással is rendelkezik, más módszereket is érdemes lehet kipróbálnia, így most ezt is publikáljuk. Ennek segítségével  pl. felesleges szoftvertelepítéseket is elkerülhetünk. Az alábbiakban tehát 2 "magyarítási" módszert is bemutatunk, képernyőmentésekkel illusztrálva. Bízva abban, hogy sikerül azok számára is pontosan elmagyarázni a teendőket, akik életükben először szembesülnek a problémával.

1. Módszer -  Magyarítás Morelocale2 segítségével.


A megoldás pofonegyszerű. Az Android Market (Google Play) keresőjébe írjuk be a 'morelocale2'-t, telepítsük az alkalmazást. Az alábbi útmutató így alapfokú a Google Play oktatásként is felfogható. A legtöbb okostelefonon működő megoldás, adott esetben a márkaszervizek is ezt a megoldást ajánlják.

Lépések: 
1. Indítsa el a Google Play-t
2. Keresse meg a morelocale2-t, írja a keresőbe, hogy 'morelocale2'
3. Válassza ki az alkalmazást
4. Nyomja meg az Install gombot
5. Fogadja el a feltételeket és töltse le az alkalmazást
6. Sikeres telepítést követően indítsa el az alkalmazást
7. Válassza ki a magyar nyelvet az elérhető nyelvek között.
2. Módszer - Magyarítás Morelocale nélkül, a beépített 'customization setting provider' tiltásával.Ez a módszer azoknak ajánlott, akik valamelyest azért már ismerik az Android rendszert, több kattintással, de újabb szoftver telepítése nélkül szeretnék megoldani pl. HTC One X készülékük magyarítását.

Lépések:
1. Válassza a beállításokat (Menu-Settings)
2. Válassza ki az alkalmazások beállítását (Apps)
3. Válassza ki az összes alkalmazás fület (All)
4. Keresse ki a 'Customization Setting Provider'-t és válassza ki
5. Állítsa le (Force Stop)
6. A felugró kérdést hagyja jóvá (OK)
7. Ezt követően tiltsa le és válaszoljon OK-val (válassza: Disable, majd OK)
8. Lépjen a programok közé (Home-All Apps) és keresse ki a HTC Setup alkalmazását (Setup)
9. A megjelenő listában már látható minden a készüléken elérhető nyelv


2 megjegyzés:

  1. Sajnos az újabb jelly bean operációs rendszerrel már nem működik.Esetleg tudnátok segíteni hogyan tovább a 3-ik pont után? A 4-ik menüpont már nincs meg :/

    VálaszTörlés
  2. Jogos, de a cikk készítése óta eltelt 3 év. Számos változtatás történt mind a rendszerben, mind a gyártói ROM-okban. Akad gyártó, aki SIM-et is ellenőriz, akad, aki máig nem akarja -elsősorban kereskedelem-politikai megfontolásokból odaadni a magyar nyelvet, amit amúgy az android kb a 2.3 óta tartalmaz. Az adott gyártót érdemes megkeresni, hátha...

    VálaszTörlés