2012. április 30., hétfő

Vásárlás, Ár: Galaxy SIII előrendelés! Galaxy S III - hivatalosan bejelentve, érkezik: 05/29Profi és rendkívül informatív prezentáció keretében mutatta be végre hivatalosan is a Samsung az új eladási csúcsokra törő Galaxy S III okostelefonját. A gyártói bemutató alapján nehezen vitatható, hogy a Samsung minden tekintetben igyekszik utolérni az Apple-t. A készülék különlegességét sok-sok ponton igyekszik hangsúlyozni, a nagyobb piacok vásárlói a magyarnál kicsit több szolgáltatást is elérhetnek, de panasz talán  az 'alapcsomagra' sem lehet.

A készülék már első pillantásra is lenyűgöző. Hatalmas 4,8 hüvelykes HD Super AMOLED kijelzővel szerelt készülék. A kijelző 1280x720 felbontással rendelkezik, a Galaxy SII-höz, a sikeres elődmodellhez képest pedig még vékonyabb, még letisztultabb külalakkal rendelkezik ez a mobil. A belbecs sem akármilyen, az új Samsung Exynos quad-core processzor hajtja, mely gyors és energiatakarékos.

A kijelző méretei ellenére a készülék természetesen illeszkedik a tenyérbe, elegáns, lekerekített formavilággal rendelkezik, a gyártói üzenetek is a 'természetességet' hangsúlyozzák mind a külső, mind a megújult kezelőfelület, a Nature UX tekintetében. A ház anyaghasználata kicsit változott. A korábi Galaxy SII-höz képest áttervezett telefonhoz erősített bevonattal rendelkező polikarbonát hátlap és természetesen erős, ellenálló kijelző került. Ami elsőre nem látszik, az a 2012-es trendeknek megfelelően a microSIM kártya.

A kezelőfelület több újdonsággal is rendelkezik, ezek részletes bemutatását a gyártói anyagok, videók is jól prezentálják, néhány fontosabb szolgáltatást érdemes kiemelni, hiszen a Samsung egyedi fejlesztései valóban természetesebb használatot és új okostelefon-használati szokásokat hozhatnak:
 • Smart Stay és S Voice: A utóbbi funkció hangutasítások kezelését, akár SMS/E-mail diktálást is lehetővé tesz. Persze ez a magyar nyelven induláskor bizonyosan nem áll majd rendelkezésre, de aki megfelelő angol kiejtéssel rendelkezik (vagy további 8 nyelv valamelyikét jól bírja) az megdolgozathatja a készüléket. A Smart Stay funkció érdekessége pedig az első kamerával összekötött fényerősség állításban rejlik. A kamera 'látja', hogy a kijelzőt nézzük, ezért, ha szükséges, megfelelő fényerőt biztosít. Nem kell tehát többé 'böködnünk' a kijelzőt, ha a háttérvilágítás épp elment már.
 • Direct Call: A telefon elég a fülünkhöz emelni, ha éppen levelezésben vagyunk valakivel, vagy éppen a bejövő üzeneteinket nézzük tőle. Elég a fülünkhöz emelni a telefont, máris tárcsázza a megfelelő telefonszámot.
 • Smart Alert: Arról gondoskodik ez a funkció, hogy többé ne veszítsen el egyetlen nem fogadott hívást vagy bejövő fontos üzenetet.
 • Social Tag: Akár a készüléken tárolt képi információkat is képes összekörni a képen látható személy  ről tárolt információkkal. Akár egyetlen érintéssel felhívhatja, vagy megtekintheti ismerősei legutóbbi facebook/twitter bejegyzéseit.
 • S Beam: Másik Galaxy SIII-mal pofonegyszerűen, a készülékek egymáshoz érintésével oszthat meg képeket, videókat. NFC és WiFi-Direct képességekre épülő funkció.
 • Pop Up Play: Ez a funkció lehetővé teszi hogy videózás közben, a videóból történő kilépés nélkül is megnézhessük pl. bejövő üzeneteinket. Kis ablakban a kijelzőn elhelyezhetjük a videót, miközben átolvassuk a levelet. Erőforrásigényes és nagyszerű funkció, több alkalmazás fölé is húzható a videólejátszó (pl. web-böngészés, vagy irodai alkalmazások :) .
 • Kamera: Az okostelefonok mára menthetetlenül a klasszikus kompakt kamerák leváltói is egyben. A Galaxy S III természetesen BSI szenzorral dolgozik, azaz alacsony fényviszonyok mellett is jó képeket készít, ám szoftveresen is több újdonságot kínál. Minden eddiginél gyorsabban készítheti el felvételeit. Sorozatfelvételeket is indíthat, másodpercenként akár 3,3 képet is képes rögzíteni (max 20). A ma divatos HDR fotózásra is kiváló eszköz. Sőt akár a legjobb képet automatikusan is kiválasztja (pl. ha több személyt fényképezünk egyszerre, a pislogókkal sem lesz többé probléma)
 • Videó, Zene és Játék HUB: Természetesen ezen online szolgáltatások is elérhetők lesznek bizonyos országokban, 17 millió zene, sok-sok játék, filmek. Ezt is kínálja a Samsung, persze Magyarország nincs az induló 7 ország között. 
 • Audió / Videó: Lényegében minden népszerűbb audió és videó formátumot kezel a készülék és természetsen a hátsó kamera 1080P HD felvételeket is készít (30fps) (videó: MPEG4, H.264, H.263, DivX, DivX3.11, VC-1, VP8, WMV7/8 | Audió: MP3, AMR-NB/WB, AAC/AAC+/eAAC+, WMA, OGG, FLAC, AC-3, apt-X)
Aligha kell már részletezni, de természetesen az Android 4.0 (ice Cream Sandwich) összes érdekessége, újdonsága elérhető a készüléken, a google play, mail, naptár, talk, youtube és navigációs szolgáltatásai majd minden android-függőnek járnak, nem mindegy persze, hogy valódi élményt jelent-e a használatuk. Az Exynos Quad-Core processzor gondoskodik erről is.

A telefon a 2012-es olimpiai játékok hivatalos készüléke lesz, sőt a Samsung a Visa segítségével az NFC-ben rejlő lehetőségeket is alaposabban szeretné megmutatni. Számos gyártói kiegészítő is elérhető lesz a készülékhez, ezek közül talán az egyik legérdekesebb a kábelmentes töltést biztosító bölcső. A 'természetesség' tehát itt is visszaköszön majd, elegendő lesz rátenni erre a töltőre a készüléket. További érdekessége a MirrorLink kompatibilitás, azaz az arra alkalmas autós fedélzeti egységekkel (szórakoztató központokkal) is képes kapcsolatot létesíteni (pl. zenelejátszás, csatornakeresés, nagyobb képernyőn futó navigáció, időjárás infoprmációk letöltése, stb.)

Főbb jellemzői:

 • Android 4.0, Nature UX kezelőfelület
 • 1,4 GHz Quad-Core Exynos
 • 4,8'' 1280x720 HD SUper AMOLED érintőképernyő
 • 1 GB RAM, 16 vagy 32 GB és később 64 GB háttértárral is megjelenik, microSDHC /max 64 GB -micro SDXC bővíthetőség
 • HSPA, BT, WiFi, AGPS/Glonass, DLNA-Allshare, NFC, WiFi-Direct
 • 3,5 mm jack, micro USB (MHL),
 • Szenzorok: gyorsulás, RGB, közelítés, Gyro, Barometer, Digital compass
 • 8 Mpix hátsó kamera BIS, HDR fénykép, Flash, 1080HD videó; első 1,9 Mpix kamera BIS
 • 136,6 x 70,6 x 8,6 mm, 133 gramm
 • 2100 mAh akkumulátor; SIM foglalat: MicroSIM

Néhány videó:

Verziók:

 • A készülék 2 színben (kék-pebble blue; fehér-marble white) és 16/32 háttértárral jelenik meg. 
 • A prezentáción elhangzó információk szerint e változatok Európában már e hó végétől kaphatók lesznek. Lesz 64 GB-s verzió is, ez később érkezhet.

Árak/Verziók/Előrendelés - 16/32 GB verziók Május 29-től!

Érdemes-e előrendelést leadni? Miért?

 • Mert így biztosítható, hogy amint érkezik készlet, az elsők között kerül kiszolgálásra
 • Várhatóan az első hetekben ugyanolyan felfokozott érdeklődés lesz a készülékre, mint pl. az Apple termékeinél tapasztalható, így aki korábban "áll sorba", annak bizonyosan jut. Ha mégsem kéri, akkor meg nem fizeti ki.
 • Az előrendelésnek nincs kockázata. Ha más kereskedő gyorsabb, ügyesebb, olcsóbb lesz, az expansys-os rendelés bármikor törölhető.
 • Vásárlási feltételek
 • Expansys Gyakori kérdések

Galaxy S III gyakori kérdések

 • Mi jön még? Ez a készülék a Samsug idei legnagyobb durranása, karácsonyig aligha akad majd ennél is erősebb Androidos csúcsmodellje a gyártónak. Más gyártó sem igen versenyez jelenleg ezen a szinten.
 • Miért ezt? Az Olimpiai telefonjaként is, amúgy is óriási volumeneket tervez értékesíteni a gyártó. A Samsung minden eddiginél magasabbra tervezte az eladásait, ez egyben azt is jelenti, hogy rekordot szeretne dönteni már a termékbevezetésnél is! Sok vásárló egyben kiváló terméktámogatást is jelent. 1-2 milliós sorozatnagyságok esetén pedig többnyire kiváló termékminőséggel is számolni lehet. Továbbá nincs kecmec, igazi 'übertelefon', mérések alapján sincs nála erősebb, .
 • Mi van a dobozban: 95%-os biztonsággal a következők: Készülék, Headset, Töltő-adapter, Töltő és adatkábel, Angol leírás. Az első kicsomagoláskor pontosítjuk majd.
 • Garancia? A korábbi leírásainknak megfelelően az eXpansys általi márkaszervizbe küldés a javasolt (bővebben)
 • Magyar nyelv elérhető-e? 95% biztonsággal Igen (bővebben)
 • Milyen tartozékokat vehetek majd hozzá? Itt frissül folyamatosan


Források:  Samsung; Engadget, The Verge, GSMArena, TechRadar


5 megjegyzés:

 1. 12+12 hónap garancia van érvényvben Magyarországon?

  VálaszTörlés
 2. Nem tudom pontosan, olvasd el a garanciára mutató hivatkozást is a cikkben, ill esetleg segít a GSII tapasztalat

  francia: 12/6
  uk: 24

  GS2 esetleírás:
  http://blog.pdatech.hu/2011/05/samsung-galaxy-s-ii-jotallasi-kerdesek.html

  VálaszTörlés
 3. Köszönöm, de ahogy látom nem egyértelmü a dolog. Pedig sok vásárló kedvét meglehetne hozni így, hisz amit itthon veszek arra tuti 12+12 hónap gari van.

  VálaszTörlés
 4. A dolog teljesen egyértelmű, csak más. Amíg a Samsung nemzetközi szinten eltérően szabályozza a jótállást, addig az olyan nagy eladók, mint az eXpansys sem tud mást mondani.

  A HTC pl. pofonegyszerűen rendezi ezt (bármi ami EU-s az 24) a kérdéskört, a Sony meg éppen idén csavart egyet rajta (végfelhazsnáló/professzionális vevő)

  A hazai forrásnál is fontos, hogy Samsung MO-s eredeti garjegy és számla legyen. Na és azért már elég korlátossá teszi a kijelentésed :)

  Tény és való, hogy nagyon észnl kell lenni, a 24-36-48 hónapos bolti butaságoknak nem bedőlni, stb.

  VálaszTörlés
 5. Köszönöm a segítséged :)

  VálaszTörlés