2012. május 6., vasárnap

BlackBerry 10 - képhamisításra is!

kattintásra videó nyílik
Manapság az okostelefonok piacán éppen olyan gyorsan kerülhet lejtőre egy-egy vállalkozás, amilyen gyorsan felemelkedésre is lehetősége van. Az Apple 2007-es vagy az Android 2008/9-es robbanásával mára letaszította a trónról az addig vezető gyártókat, ám nyilvánvalóan sem a Nokia, sem a RIM nem törődött még ebbe bele, szeretnének ismét csúcsra kerülni. A RIM jövője egyértelműen a teljes megújulástól függ. A héten zajlott BlackBerry World rendezvény erről a megújulásról is szólt. A BlackBerry 10 platform 3 érdekességét mutatja be a forrásban hozott videó, ezek alapján bizony nagyon is érdekes, látványos újdonságokra számíthatunk:
  1. Amennyiben a forrásban található videón látható SIP billentyűzet többnyelvűvé válik bizony ismét a BB lehet a világ egyik legjobb okostelefonja, melyet szövegbevitelre terveztek. Nyilván nem szabad elfeledkezni arról, hogy 'Siri' óta a világ már talán az élőszavas szövegbevitel felé halad, de amíg nem lesz 'magyar diktálás', addig a jól eltalált szövegbeviteli módozatokra mindig komoly igény lehet. Érdemes megnézni a videókat, a qwerty felület egyben kurzorként is viselkedik, prediktív javaslatokat is ad, valóban gyors lehet, akár teljes szavak gépelése is megoldott egy-egy mozdulattal.
  2. A képkezelésben pedig zseniális lehetőséget kínál az arcok külön-külön kezelése. A Samsung Galaxy SIII, de számos digitális kamera képes egyszerre több képet rögzíteni és kiválasztani a legjobbat. A BB pedig összerakja akár elemenként is a legjobbat! Valóban izgalmas, bár nyilván a profi fényképészek nem értékelik majd annyira, hiszen több felvétel manipulálásával készül 1-2 igazán jó kép. 

Forráshttp://wmpoweruser.com


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése