2012. május 19., szombat

Számok 2012/Q1: Android 223%, iOS közel 100% növekedés; Microsoft 2% alatti piaci részesedés


A héten publikálta a Gartner a világszerte értékesített okostelefonok eladási adatainak becslését. Nézzünk néhány érdekességet:

  • 2011/Q1-2012/Q1-re még mindig 44%-os növekedést tapasztalhattak az okostelefongyártók. A teljes hír már arról is szól, hogy 2012/Q1-re megtorpant a teljes mobilpiac, 2%-kal kevesebb készülék fogyott világszerte. Ennek tükrében is nagyon fontos a +44 és a -2 összevetése. A klasszikus mobil helyébe lépő okostelefon kiemeli azon gyártókat, akik igazán sikeresek e területen.
  • Az Apple közel 100%-kal több iOS rendszert értékesített, mint egy éve. Az Androidos gyártók is taroltak. Persze egyéb forrásokból jól tudjuk, hogy a Samsung és az Apple az aki valóban profitot is termel az eladásain, az Apple sokat, a Samsung egy nagyságrenddel kevesebbet, mások szinte semmit.
  • Látványos a RIM visszaesése, 10 millió okostelefon eladásával
  • A Microsoft és a Nokia iszonyatos erőfeszítései ellenére minimális a növekedés. Piaci részesedését tekintve pedig sajnos majdhogynem zajnak minősíthető a Microsoft mobil operációs rendszere. Egészen elképesztő, hogy a Bada is népszerűbb jelenleg.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése