2012. június 18., hétfő

HTC ONE S - Qualcomm S3 vagy S4 processzorral áruljátok?

képernőpmentés-szelet 12/06/17-21:00 - htc.com
Egyre sűrűbben előforduló jelenség, hogy a gyártók idővel csereberélik termékeik műszaki specifikációi. Aki figyelmesen követi az eseményeket, az bizony már nem egy készülék esetében megélt ilyen apróbb-nagyobb szerkezeti módosításokat (pl. SLCD vs AMOLED kijelzők, más-más processzorok, NFC igen/nem). Személyes meggyőződésem szerint ez a 'káoszosítás' semmiképpen nem szerencsés, hiszen a tesztek és mérési eredmények alapján sok esetben eltérő adatokat fognak mutatni, amire "könyörtelen geekek" pedig bizony lecsapnak. 

A HTC ONE S esetében hasonló probléma merült fel, a gyártó hivatalos közleményei szerint is két gyártási sorozat létezik, eredetileg a Qualcomm Snapdragon S4 1,5 GHz.s processzorára építette a gyártó a készüléket, ám bizonyos Ázsiai és EU modellek esetében a gyártó a Qualcomm korábbi generációs S3/1,7 GHz-s processzorait alkalmazza. Bármennyire is erősebbnek tűnik az S3. Sőt, a HTC a saját oldalain is beépítette a bizonytalanságot (lásd a fenti képernyőmentés), amikor nem teszi egyértelművé, hogy 1,5-1,7 GHz processzorral szerelt okostelefont értékesít-e.

Kérdések-válaszok, vélemények:
  • Melyiket érdemes? A gyártói kommunikáció szerint nincs érdemi eltérés. Sok értő hozzászólói vélemény és persze a logika alapján is azt gondolná az ember, hogy a Qualcomm nem azért épít újabb SoC megoldásokat, hogy aztán azokat 'egyenlőnek' lehessen tekinteni pl. korábbi sorozatokkal. Snapdragon S3-S4 összehasonlítás itt
  • Garantálja-e az eXpansys, hogy S3/S4-t kapok-e? Jelenleg, a termék indulása óta kapott készletek mindegyike S4-es. Amennyiben a jövőben a HTC S3-mal is szállít, azt jelezni fogja az eXpansys.  Frissítés 12/07/06: Nem garantálja, a héten már S3-as beszerzés is történt.
  • Butított-e, miért csinálják? Egzakt válaszokat a gyártók többnyire nem írnak ilyen esetekben. Vélhetően alkatrész-ellátási problémák állnak a háttérben.
  • Mi a hivatalos álláspont? A magyarországi HTC FB oldal szerint a hivatalos hazai forgalmazók S3-mal terítik majd!
  • Csalódott, mást venne? 540x960-as okostelefonból 'dosztig van a bazár', nehéz tehát nyugodt szívvel azt mondani, tökmindegy, hogy S3/S4-es HTC-t vásárol-e az ember. Valamelyik fórumon az alábbi egymondatos jellemzés született: 'Biztos örülnék, ha a 'butított' modellt 150K-ért vehetném meg, amennyiért az S4-est is.
Forráshttp://www.ubergizmo.com


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése