2012. június 28., csütörtök

Nexus Q - Androidos lejátszó


A Nexus Q talán kevésbé nélkülözhetetlen eszköz, mint a Nexus okostelefon vagy a Nexus 7 Tablet, ugyanakkor talán jól mutatja azt a vonalat, amién a Google követni igyekszik az Apple-t. Kiváló, elegáns minőségi terméket vinni a mindennapi otthoni multimédiába. Nem véletlen talán az sem, hogy a Motorola egyik siker-üzletágának tekinthető home-multimédia vonalon is erősít a Google.

Mi is A Nexus Q? Egy Androidos WiFi lejátszó NFC képességekkel, beépített erősítővel. Hangfalra,  HDMI TV-re köthető, képes lejátszani a Google Play és YouTube tartalmakat, illetve nyilvánvalóan mindazt, amit a Google felhő szórakoztatásul kínál. Tegyük gyorsan hozzá, hogy nyilván pénzért is! Kezelése egyszerűen, de Tablet/Okostelefon segítséggel történhet, egyelőre tehát azok nem nagyon élvezhetik, akik nem rendelkeznek ilyen eszközzel. Fura, de megszokható. Ugyanakkor egyszerre több különböző készülékkel is csatlakozhat hozzá több felhasználó, a marketing üzenetekben is felsejlik egy vad geek-party, ahonnan mindenki ezen az egy gömbön osztja meg, amilyen csak van :D


Egyelőre tehát -amíg a hazai Google Play elérés nem teljes- itthon még nem érdemes nagyon lelkesedni érte, de mindenképpen érdemes követni, sikeres termékké lesz-e Amerikában. Ha igen, akkor a klasszikus HiFi-, vagy házimozi-rendszerek felől érdemes lehet még közelebb menni a "felhőbe", láthatóan tehát a szórakoztatóelektronikai berendezések felé is közelítünk IT/mobil IT irányból, hiszen azon a piacon, ahol nincs az Apple a Google vagy a Microsoft, tulajdonképpen nem is érdemes létezni :). A Nexus Q és hasonló  technológiák előnye nyilvánvaló, a mindennap használt Tabletek és okostelefonok segítségével tökéletesen komfortos, intuitív kezelőfelületet és megszokott kínálatot érhet el akárki. Akár út közben kiválasztható pl. az a film, melyet este nagyban megnézünk majd, vagy megvehető a zene, amivel a buliban "villantani lehet". Kevesebb vacakolás, megszokott témák és sémák, gombok és távirányítók helyett szimplán az interneten tárolt anyagok, grafikus, uniformizált kezelőfelület, néhány vezető szolgáltatás/szolgáltató, akinek fizetünk a tartalomért. Egyelőre ez tűnik a jövőnek, tehát tessék fogyasztani, mert fogyasztani jó. ;)


Főbb jellemzői:

  • Elegáns, 116 mm átmérőjű, 923 grammos Android eszköz
  • LED-sorral, Hangerő-szabályzásra szolgáló felső gömbbel, szenzoros némitási lehetőséggel
  • 1 GB RAM, 16 GB háttértár
  • Google Play Music, Google Play Movies and TV támogatás, YouTube lejátszás
  • 10/100 Ethernet, WiFi, BT, NFC
  • 2x12,5W (25W) erősítő
  • S/PDIF optikai csatlakozó, MicroHDMI, Banándugó csatlakozók

Forráshttp://www.google.com/nexus/#/q/specs


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése