2012. június 20., szerda

Tablet-világ: ICS frissítés - Galaxy Tab 10.1, 8.9, 7.7 és 7.0 Plus; Új LG és HTC Tablet nem lesz; Surface pletykák

Samsung Galaxy TAB ICS frissítések

A Galaxy Tab sorozat Android ICS frissítése már több alkalommal is téma volt idén, ám mindeddig csak ígéret volt a frissítésre. Na mondjuk ez sokat nem változik mostantól sem, mindössze konkrétabbá vált, Júliusban érkezhetnek a következő modellek frissítései:
 • GT-P6210 Galaxy Tab Plus 7.0 WIFI
 • GT-P6200 Galaxy Tab Plus 7.0 WIFI + 3G
 • GT-P6810 Galaxy Tab 7.7 WIFI
 • GT-P6800 Galaxy Tab 7.7 WIFI + 3G
 • GT-P7310 Galaxy Tab 8.9 WIFI
 • GT-P7300 Galaxy Tab 8.9 WIFI + 3G
 • GT-P7510 Galaxy Tab 10.1 WIFI
 • GT-P7500 Galaxy Tab 10.1 WIFI + 3G
Fenti modellek közül jó vételt jelent jelenleg a következő EXPANSYS-nál elérhető két gép:


HTC és LG - egyelőre nem lesz újabb Tablet

Egyre több híranyag érkezik arról, hogy a HTC  és az LG sem ítéli meg túl sikeresen a Tablet-piaci szereplését, ezért egyelőre nem számíthatunk újabb technikai csodákra tőlük. Az HTC esetében pontosan tudható hogy a többiekkel nem összemérhető méretei miatt ami nem eléggé nyereséges, azzal nem foglalkozik, az LG esetében azt gondolom, hogy talán a szokásos LG-attitűd is közrejátszott a döntésben. Hevesen és gyorsan szoktak reagálni, holott ezen a piacon a "soha" úgy kb. 6 hónapnál tartósabb időszakot  ritkán jelöl :).


Vélemény: Másik oldalról bizony látni kell, hogy ma már nem dől össze a világ, ha egy-egy gyártó ki/belép, ugyanis valóban magas technológiai színvonalon képes manapság bármit előállítani a legalább 6-8 másik gyártó. Egyre kevesebb tehát a pótolhatatlan termék. Nyilván a vásárló kicsit azért pórul jár, ha olyanba ugrott bele, amihez nem érkezik pl. ICS, vagy nincs érdemi terméktámogatás, de talán ehhez is egyre többen szoknak hozzá (vagy hoznak végre bölcsebb döntéseket, mint 1, 2, vagy éppen 5 évvel ezelőtt).Surface RT - 599 USD; Surface Windows 8 Pro - 799 USD

 • Korai még komolyan foglalkozni a Surface árazásával, de a Digitimes értesülései alapján a fenti célárakon jelenhet meg a Microsoft Surface két verziója. Vélemény: Drága, ennyit nem ér, illetve nem fog érni akkor, amikor majd megjelenik (mert pl. az Apple is ejtheti az árait, mert addig a Google Tabletek árazása és a Google I/O bejelentései is befolyásolnak majd mindent).
 • Pletykák szerint a Pegatron építi majd a Surface modelleket. A Pegatront sokan sokakkal összebútorozták már, Tablet fronton talán a HTC Flyer volt kiváló referenciájuk, no és persze valószínűleg az ASUS :)
 • A The Verge az Acer alapítójára (Stan Shih) hivatkozva úgy értelmezi, hogy a Surface valójában csak amolyan katalizátor modell lesz, ahogy a Google is indított a a Nexus One-nal. Nem célja tehát a Microsoftnak, hogy a saját hardveréve kiszorítsa a versenytársakat, mindössze a Windows 8 és Windows RT népszerűsítése a célja.

  Vélemény: Ha a Windows Phone féle hardveres kezel megkötésére gondolok, akkor viszont újabb Surface modelleknek Acer/Asus/Dell meg egyéb logók alat túlzottan sok értelme nincs. Természetesen jó, ha kevés a 'gagyi' a piacon, másrészt viszont a beágyazott rendszerek esetében a know-how ne feltétlenül merül ki a megfelelő ár/műszaki teljesítmény megtalálásában, e szempontból kicsit más világ ez, mint a PC-s volt (és ne is menjünk ennél jobban bele, de tényleg nézzük meg mitől sikeres az iPAD és mitől nem annyira az bármi más :). 

Forrássammobilecomputerworldpocketnowunwiredviewmicrosoft-newstheverge


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése