2012. július 7., szombat

Beta ajánló: 3CX Mobile Device Manager - távelérés, törlés, menedzsment- ígéretes Beta


A 3CX mobile manager különlegességét az a háttér jelentheti, melyet a 3CX eddig már felépített, és minden bizonnyal kínálni fogja a jövőben mobil környezetben is, hacsak fel nem vásárolja valaki. A VoIP megoldásairól ismert fejlesztő legújabb Mobile Device Manager alkalmazása egyelőre béta állapotban kipróbálható, az általam eddig tesztelt készülékekkel (Acer, HTC) hibátlanul működik. Az Apple felületen pedig máris látható a 3CX telefonközpont megoldásokkal való integrációs lehetőség is. 

Képzeljük el azt a jövőbeli vállalatot, ahol a dolgozó pl. Android Tabletek vagy Apple okostelefonok segítségével látják el a mindennapi teendőik nagy részét. Ehhez a 3CX egy könnyedén telepíthető környezetet kínál. IP alapon pofonegyszerűen integrálható telefonközponti és mobil alkalmazásfelügyeleti rendszert. A készülékek beállításait, tiltását, pontos helyét, vagy akár távoli törlését is megoldja, egyelőre a két vezető mobi operációs rendszert kezeli, de nyilván lesz folytatás, vélhetőleg pedig a 3CX telefonközpontokhoz hasonlóan felhasználószámtól függően licencelhető is lesz. A rendszergazdai feladatok tehát kimerülnek a megfelelően felépített alkalmazástárak karbantartásában, ezek távoli telepítésében, esetleges frissítések csereberéjében. 

Érdemes kipróbálni, ingyenesen tesztelhető. A 'wipe' funkcióval illik vigyázni, ugyanis könnyedén a teljes memóriakártya-tartalmat is törli. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése