2012. július 22., vasárnap

blog.htc.com - HTC Desire HD-t kihúzták az ICS frissítésre várók közül

Az utólag szerkesztett HTC blog A régebben ajánlott HTC bejegyzés
Meglepő kép fogadja a látogatót, ha a pletykák megerősítéseként vagy éppen azok cáfolatát keresve a gyártó hivatalos blogján keres információt. A HTC Desire HD ugyanis hosszú-hosszú ideig az ICS várományosok között állt. Most pedig nincs ott, mert kihúzták. Az indoklás szerint nem javulna érdemben a felhasználói élmény, bocs.

Ugyanakkor a korábban általunk is publikált gyártói ütemterv-ből még nem került ki, illetve fellelhető a HTC oldalain a korábbi link is, mely szerint július-augusztusban várható a DHD Android 4.0 frissítése. De mintha a  FAQ-t átírta volna már a gyártó. Így most hivatalosan is bizonytalan, hogy lesz-e vagy sem. A HTC Magyarország Facebook oldalai szerint ne dőljünk be. Zavaros a helyzet, olyannyira, hogy az online petíciófüggők máris kereshetik a linkeket, ahol aláírhatnak :)

Vélemény: A fenti képernyőmentéseken ugyan már kiigazodni sem egyszerű, jelen állás szerint én nem várnék rá tovább. A DHD remek modell volt, műszaki specifikáció alapján most is sokcélú készülék lehetne, de az eltelt 2 újabb high-end HTC generáció (EVO/Sensation és ONE S és X) leértékelte. Véleményem szerint a gyártó üzleti érdekei is azt kívánják, jobb megállni a frissítésekkel, új eladásokra kell koncentrálni.  Talán ez valósabb magyarázat, mint a felhasználói élményre hivatkozni, aki ugyanis felhasználói élményt akar , már rég kipróbált mondjuk más launcher-t, vagy éppen Főzött CM romot. Nem szerencsés a HTC reakciója, nem kellett volna ígérgetni.

Ami logikus, az a HTC ONE S és a ONE X Jelly Bean frissítése, a Sensation/XE és az EVO sorozaton  pedig lesz/van ICS. A korábbiak gyártói támogatása pedig -úgy tűnik- Android 2.3-ig tartott (ne feledjük, hogy a DHD eredetileg A2.2-vel jelent meg).
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése