2012. július 7., szombat

Lava Xolo X900 - tesztelte a Times Of India :)


Nyilván kicsit mókásnak tűnik, hogy India forrás által tesztelt indiai Android okostelefonról is említést teszünk, de ha az első, szériában gyártott Intel alapú Androidos okostelefonról szeretnénk információt szerezni, bizony azon a piacon kell keresgélni, ahol már forgalmazzák. Jól mutatja ez egyben, hogy lassan az Észak-Amerika vagy Európa fókusz, azaz vezető piacok szerepe átértékelődik. Pillanatokon belül India, Kína, de akár Dél-Amerika geekjei is beleszólnak, sőt döntenek majd arról, mit a bukta és mit kell majd pajzsra emelni.  És persze mihez kell majd már a boltban CM-et követelni! :)

A Xolo amúgy nem feltétlenül az a csúcshardver, melyet mindenáron zsebre szeretnénk vágni, de a 1024x600-as képernyő bizony figyelemre méltó, ahogy a 8 Mpix kamera is, mely a Galaxy S III-hoz hasonlatosan "sorozatlövő" is lehet.

Műszaki jellemzői: Android 2.3; 1,6 GHz Intel Z2460; 4,03 hüvelykes 1024x600 kijelző, Gorilla Glass; 1GB Ram, 16 GB háttértár; Hspa, WiFi, BT, AGPS, NFC; 3,5 mm, microUSB, microHDMI; szenzorok: gyorsulás, gyro, közelítés, fény; 8 mpix kamera, burst üzemmód, 1080HD felvétel, 1,3 Mpix első kamera ; 123x63x10,99, 127 gramm; 1460 mAh

Nézzük röviden mi tetszett és mi nem az értékelőnek: 

  • Elsődlegesen kérdés, hogy az új INtel processzor mennyire alkalmas az Android 2.3 alaprendszer futtatására. Az 1 GB Ram és az 1,6 GHZ-s processzor teljesen jó, akadozásmentesen, szépen hajtja a készüléket. Sőt, 1080P-s 60 fps-sel felvett videók lejátszására is ajánlja az Intel.
  • A kijelző nappali fényviszonyok mellett is jól látható
  • Elegánsnak nevezhető unibody kialakítással rendelkezik a készülék, egészen elviselhető a soft-touch burkolat is. Ugyanakkor nem bővíthető memóriakártyával, ami elvárható lenne a 16 GB beépített mellé.
  • Jelenleg ugyanakkor nem feltétlenül jó ez az irány, ugyanis a Google Play csak mérsékelt kínálattal rendelkezik Intel processzorra optimalizált alkalmazásokból (ás tesztek szerint közel 80-90%-a fut a megszokott alkalmazásoknak) Megoldást állítólag az Intel hamarosan hoz majd, addig pedig több esetben a "package file is invalid"-üzenet érkezik.
  • Az akku teljesítménnyel és a készülék melegedésével viszont akadtak gondok. Röviden melegszik és keveset bír :) Ez abból a szempontból is kellemetlen, hogy a készülék 'unibody', nem ad módot tehát a későbbiekben egy nagyobb akku megvásárlására, maradnak a külső hordozható akku-csomagok.Fontos:  Indiai modell, érdekességként mutattuk be, vásárlása felől ne érdeklődjön!


Forráshttp://www.xolo.inhttp://articles.timesofindia.indiatimes.com


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése