2012. július 8., vasárnap

Teszt: LG Optimus 4X HD - értékelés a Pocketnow-tól


A Pockewtnow igen alapos bemutatót készített az LG Optimus 4X HD-ről, az LG HD720 kijelzős okostelefonjáról. Angolul értőknek szokás szerint a teljes cikk átolvasását ajánlom, de a fenti videó is remek összefoglalója a tapasztalatoknak.

A hangsúlyosabb pontok:

  • Méreteit tekintve vetekszik a Galaxy S III-mal, valamivel keskenyebb és rövidebb, így kisebb tenyérben jobban használható. Még az azonos 4,7'' kijelzőt használó ONE X-nél is rövidebb valamivel, egyéb méreteiben minimálisan tér csak el.
  • Érzetre ez a készülék is a klasszikus 'műanyag', a prémium-érzés így itt is elmarad, ahogy a vezető Samsungot is éri ezért sok-sok támadás.
  • Sebesség-értékeit tekintve majdnem hozza a HTC One X és a Galaxy  S III szintjét, összességében az Android 4.0.3 és az Optimus UI jól teszi a dolgát.
  • A beépített 2150 mAh akkumulátor jó teljesítményt kínál, azt is lehetne mondani, hogy a ONe X/Galaxy S III közül a legjobb, persze ha HD videózással terhelik, képes akár néhány óra alatt is lemerülni. Az akku új típusú, ún. SiO+ technológiát alkalmaz, ez nagyobb kapacitást jelent a korábbiakkal megegyező méretben és ha minden igaz, LG szabadalom is védi.
  • Összességében egy tizes skálán 8 pontra értékelte a tesztelő, azaz ha HD720 kijelzős négymagos készüléket keres valaki, annak bizony ez a modell is jó választás. 
Árazását tehát a fenti modellek árainak alakulása is erősen befolyásolhatja. 


Vélemény: A jelenlegi árakat tekintve nagyobb árkülönbségre lenne szükség, a HTC ONE X alatt úgy 20-30 EUR-ral képzelném el az ideális árat, már amennyiben még hiszünk abban, hogy a HTC-nek magasabb presztízs-értéke is van, mint egy LG okostelefonnak. Műszaki teljesítményét tekintve az LG és a Samsung annyiban kellemesebb, hogy a beépített memóriakártya támogatottságáról nem kell lemondani, sőt a GSIII  SDXC támogatása sem elhanyagolható szempont. (sajnos a micro SDXC kártya hiánycikk)

Vásárlás, árak:


Forráshttp://pocketnow.com


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése