2012. szeptember 30., vasárnap

Galaxy Note II - Kicsomagolás, első megjegyzések, kézikönyv

Pénteken megérkezett a Galaxy Note II az EXPANSYS-hoz, és lábon el is kelt az első adag. Várhatóan jövő héten újabb készletek érkeznek. Az első benyomás továbbra is az, mint az elődnél, kisebb tenyérbe nem való, illetve nem telefonként. Elsősorban azok számára ajánlott, akik univerzális "inkább Tablet, de tudjon telefonálni is" eszközt keresnek. Erre a célra tökéletes. Netbook vagy Tablet helyett is kiváló, ha valaki nem akar extra súlyokat, hiszen azért csak elfér egy nagyobb zsebben.

A csomag tartalma: A szokásos semmi, extra, mini doboz, Apple design :). Azaz készülék, akku, USB táp-adapter (5V/2A); Töltő/adatkábel, Headset+fülbetétek

Magyar nyelv? Az első bekapcsolástól elérhető, választható, a fenti képhalmazban látható a többi elérhető nyelv is (pl. Francia, német, angol, orosz, stb.)

VPN + billentyűzet + egér?
Mivel a készülék HD720 kijelzővel, erős processzorral és 2 GB memóriával érkezik, teljesen jogos a kérdés, mennyire lenne alkalmas sokat utazgató rendszergazdáknak, illetve egyéb mobil nomádoknak arra, hogy a mindennapokban ezen dolgozzanak, ha szükséghelyzet adódik. Vagy ha éppen nincs kedvük reggel felkelni és bemenni a munkahelyre! Teszteltük! Microsoft VPN szerverrel, RDP távoli asztal kapcsolattal is, VNC-vel is. És szépen működik. Azt kell hogy mondjam, igen jó szemű rendszergazdáknak az 1280x720-as felbontás az 5.5 hüvelykes kijelzőn már élvezhető kompromisszumot kínál (no persze nagyítható is, de az macera). A teszthez az alábbi eszközöket használtuk:

Jegyzet - Mire jó még?
A mobil jegyzettömb funkció valóban kiválóan alkalmazható pl. bejövő hívások közben, megbeszéléseken, de akár diákok számára is kiváló megoldás lehet, hiszen akár hangrögzítésre és jegyzetelésre egyszerre alkalmas.

Garancia? Teljes, Samsung szervizfutár is igénybevehető rá. Bővebben

Magyar nyelvű kézikönyv? Akit komolyabban érdekel mennyi mindent tud a készülék, érdemes a teljes kézikönyvet legalább egyszer átfutni: IDE kattintva

ÁR, vásárlás: http://goo.gl/BVsWI

Részletesebb teszt a WIKITECH oldalain: Teszt

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése