2012. szeptember 18., kedd

LG Optimus G: ! 2 GB RAM ! Quad-Core, 4.7 hüvelyk

Véleményem szerint 2012-t úgy rögzítjük majd az okostelefonos történelemkönyvekben, mint az év, amikor végleg elvesztettük a fonalat a specifikációtengerben :D. Az elmúlt néhány évben olyasmiken variáltunk, hogy a piacvezető 2-3 modell közül éppen melyik az, amit érdemes választani. Idén majd minden kategóriában akár 4-5 -lényegében azonos- műszaki specifikációt kínáló gyártó is versenyez, sőt láthatóan a legnagyobbak elkezdtek 'átgondolt' modelleket is a marketing üzeneteikbe építeni. Pl. az alább bemutatott Motorola Razr i első ránézésre nem egy kategória a jelen bejelentés tárgyát képező Optimus G-vel, ahogy az új Apple iPhone 5 sem karakteres erőgép, ha az Optimus G-vel küldenénk egy ringbe. Mégis érdemes lehet -nyilván más szempontok szerint- átgondolni azt is, ezt is.


Az Optimus G első pillantásra is brutális. Méreteit tekintve is, de a kínált szolgáltatásokat is. Az első nagyszériás okostelefon 2GB RAM-mal, különleges képernyőfelbontást is kínál, 1280x768 pixeles 4,7 hüvelykes IPS kijelzővel érkezik. És hogy még három lapáttal is rakjunk a tűre, négymagos processzor, 13 Mpix hátsó kamera és 2100 mAh-s akkumulátor került bele.

A Telefon LTE képességekkel rendelkezik, egyelőre Koreában indul az értékesítése, de ilyen brutális teljesítményt majd minden megszállott örömmel tapogatna, így vélhetőleg az EU-s értékesítése is követi majd az anyaországbelit. Az LG meggyőződése szerint nem csak saját történetük, de az okostelefonok történetének is egyik jelentős mérföldkövét alkották meg az Optimus G-ben. 

Nem csak a hardver ígérkezik fenomenálisnak, de szoftveres érdekességekkel is alaposan felvértezte a gyártó. A QSlide és az Overlay funkciók lehetővé teszik, hogy két képernyőt lássunk egyben, illetve egymás mellett futtassunk két alkalmazást. Pl. a videólejétszás elhalványul és fölé-helyezhető pl. egy e-mail megírása. A Qmemo alkalmazás remekül kombinálható akár az overlay üzemmóddal is, lehetővé teszi, hogy a leggyorsabban kézzel írott feljegyzéseket készítsünk a mobillal. Különlegessége még, hogy akár a telefonra írott számokkal is tárcsázhatunk. A Screen Zooming funkció is jól jöhet sok esetben, akár egy e-mail vagy SMS is könnyedén nagyítható, de még a videólejátszásban is képes pl. a videó egy részletére nagyítani. Érdekességek sora érkezik a telefonnal, akár hangutasítással is indítható a kamera, de az LG Ultimate UX kezelőfelülete is ezernyi érdekességet rejt még.

Főbb jellemzői:
  • Android 4.0 ICS (JB-re frisíthető)
  • 1,5 GHz Quad-Core Snapdragon S4 processzor
  • 4.7'' 1280x768 IPSPLUS érintőképernyő 
  • 2 GB RAM, 32 GB háttértár
  • LTE, HSPA, WiFi, BT, DLNA, NFC, 
  • micro USB, MHL, 3,5 mm jack
  • 13 Mpix kamera, HD1080P felvétel, digitális stabilizátor, 1,3 Npix első kamera
  • Szenzorok: gyorsulás, fény, közelítés, gyro
  • 131,9 x 68,9 x 8,45 mm, 145 gramm
  • 2100 mAh akkumulátor
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése