2012. szeptember 17., hétfő

Meg Whitman: A HP visszatérhet az okostelefon v. tablet üzletágba

Videóinterjú
A HP ismét okostelefonok értékesítésén dolgozhat. A forrásban szereplő interjú szerint nem kizárt, hogy a HP ismét megjelenik saját kínálatával ezen a területen. A HP első csillaga lényegében a Compaq felvásárlásával indult és tartott egészen a HTC saját márkás 2006-os megjelenéséig. Amikor a HP már nem talált elég jó/erős OEM beszállítót, egyszerűen felállt, volt egy kis PNA-s kaland, egy-egy Windows Mobile okostelefon még piacon volt, de az Android felemelkedésére már csak egy évvel később reagált érdemben.

Amikor már majdnem végleg leírtuk a HP-t, akkor jött és akkor hihetetlennek tűnő 1,2 Mrd USD-ért felvásárolta a webOS-t és a Palm-ot. A Pre3, a Veer és a TouchPAD azonban nem is kapott elegendő esélyt a gyártótól, alig egy évre rá a PSG leállása/átpozícionálása volt a fő információ, magyarul az, hogy a webOS alapú konzumer termékvonal már nem annyira fontos a HP-nek. Így most egy 2012-es "dogozunk valamin" számomra azt jelenti, nagyon meg kell majd nézni mit kínál a HP majd.

Én ismét Microsoft alapú HP termékekre számítok és jó adag cinizmussal a Meg Whitman interjúban elhangzottaknak én már nem hiszek eléggé. Nyilván sok-sok pénzzel nem bonyolult ki-bemászkálni a piacon, de egy sokadik HP megjelenés az okostelefon/tablet piacon komoly vásárlói kockázat lehet. Gondoljunk arra, hogy hány és hány vásárló járta már meg pl. a PNA-support elmaradása miatt, de a legutóbbi Palm-os váltásnak is akadtak komoly vesztesei.

Forráshttp://www.engadget.com


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése